Superior MODO – vše, co bude holky bavit

Letem, SUPERIOR světem aneb krátké představení novinek dámské kolekce této české značky. Nové modely, nové materiály, vyladěné barvy….

V závěru  června proběhla v dolnorakouském městečku Bad Erlachu prezentace kolekce Superior 2017. Kdo by trochu tápal, tak jde o českou značku, která má svou výrobu v moravské Kopřivnici. Kolegové ze serveru mtbs.cz vyrazili na výzvědy, co vše nového tato dynamicky se rozvíjející značka připraví pro příští rok. Jejich pozornosti neunikly ani dámské novinky a tak vám jejich přehled můžeme lehce nastínit.

Je libo carbon? Máte ho mít!

Pokud bychom chtěly vypíchnout to nejzásadnější, čím se vyznačuje MODO kolekce dámských kol, tak je to nově nabídka carbonových modelů v hartail i full suspension provedení.  V loňském roce bylo sice v nabídce poměrně slušný výběr (celkem 11 modelů), ale ten nejvyšší z nich byl na hliníkovém rámu, s trojpřevodníkem a osazen základní řadou od Shimana. Letos Superior vše posouvá do výrazně vyšší kvality a naplňuje tak velmi sympatické motto letošní kolekce: „Jsi připravena na dobrý den? My vždy!“

PPBD1387

Rámy kol svou geometrií vychází z pánských modelů, ale další specifikace je cílená na ženy. Ať už jde o výběr vidlice, měkčí tlumení, se zřetelem na nižší hmotnost jezdkyň, pohodlné gripy i dámská sedla. A samozřejmě je tu ještě jedná dominanta, barevné sladění kol i s dresy a dalšími doplňky.

KOMPLET BARVIČKY

Projekt MODO je jako celek napojený na Pearl Izumi, Fizik a Giro, značky, které tyto doplňky dodávají. Vše tak, aby se majitelka cítila skvěle.

MODO XF 969 a 929

1. MODO XF
Letošní novinka, karbonový celoodpružený bike, s hliníkovou zadní stavbou  se v dámské kolekci Superioru objevuje poprvé. Devětadvacítkové kolo v moderním designu, vybavené vidlicí  Rock Shock Recon s dálkově ovládaným lockoutem a se zdvihem 120 mm vepředu i vzadu. Z větší části tu najdete osazení Shimano řady Deore, v případě top modelu 969 pak Shimano XT a vidlici Rock Shock Reba. V nabídce je ve dvou velikostech: S a M (15,5 a 17,5). Dámy většího vzrůstu tak musí sáhnout mezi pánské modely.

MODO XP 969

2. HT CARB
Opět radost pro závodně naladěné bikerky. Také tento bike patří k milým překvapením značky Superior, na devětadvacetipalcových kolech je postaven krásný celokarbonový hardtail, osazen druhou nejvyšší řadou od Shimana, XTéčkem, zdvih 100mm, potěší i sedlo Fizik Vesta a také váha, která je dle katalogu 10,8 kg. Kromě zobrazeného modelu je ještě jedna karbonová verze, s výbavou a také cenou trochu níž.

3 .HT ALU

Ale můžete sáhnout i mezi hliníkové modely, hodně líbivý je kousek v červeném matu MODO XP 939.

ŔADA MODO XC

PPBD1386

Zůstává samozřejmě i prověřená klasika, levnější modely, s ryze dámským designem, prohnutou horní rámovou trubkou a vzpřímenějším posedem. Mezi tyto zástupce patří řady MODO XC. Opět se sekáváte s barevnou hravostí a vyladěním s doplňky od značek Fizik a Giro. Kola jsou pro rekreačně sportovní vyžití, model XC 859 v nepřehlédnutelné tyrkysové barvě má převody 3×8, spolehlivé kotoučové brzdy, velikostní rozpětí je S a M, tentokrát ale dle katalogu jde o 16 a 18´´.

E RX 690 LADY

E BIKE

A poslední věc, která jistě stojí za zmínku je e-bike E RX 690 Lady.
I to jasně potvrzuje, že v Superioru dávají letos ženám výrazně větší prostor, když jim připravili v kolekci dámské elektrokolo. Pohon zajišťuje japonské Shimano a váha stroje se dostala na velmi příznivých 17,4 kg.

tereza

Ambasadorkou značky je česká reprezentantka Tereza Němcová-Huříková. I ona bude příští rok jezdit, stejně jako další profesionální  závodnice a ambasadorky v Evropě,  kola Superior v MODO designu. Na prezentaci předvedla i některé z líbivých dresů, které jsou s koly do detailu vyladěny.

untitled (14 of 63)

Tolik letem Superior DÁMSKÝM světem, jak bude možné zapůjčit některý z nových SUPů  na test, můžete se těšit na podrobné informace.

info o pánských modelech najdete na spřáteleném webu mtbs.cz

Autor: Kája P.
Foto: Petr Bureš

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková