Tour de Feminin: Machačová poskočila na celkové jedenácté místo!

Skvělou výkonnost prokázala i dnes závodnice Dukly Praha, Jarmila Machačová, jen o jednu příčku jí unikla TOP desítka v celkovém hodnocení…

Pátá etapa dnes uzavřela 29. ročník mezinárodního závodu Tour de Feminin. A opět to byla Jarmila Machačová, kdo z českých závodnic dokázal držet krok s nejlepšími. Se ztrátou 24 vteřin na vítěznou dánskou závodnici, Cecilii Ludwig, byla Machačová klasifikovaná na 25. místě. Tento výborný výsledek jí nakonec v celkovém hodnocení posunul ještě o jednu příčku výš, tedy na 11. pozici.

MACHAČ 5 ETAPA
Závodnice Dukly Praha, jejíž hlavní disciplínou je dráha, tak potvrdila letošní výbornou formu i na silnici. Po jarní Grácii, kde vybojovala dokonce etapové pódiové umístění, zvládla se prosadit i v letošní velmi kvalitně obsazené Tour de Feminin. Od TOP TEN jí dělilo 11 vteřin.

Jarmila je se svou týmovou kolegyní, Lucií Hochmann na cestě na evropský dráhový šampionát, kde se již příští týden bude snažit zúročit svou současnou výkonnost.

PAJA
Matadorka, Pavla Havlíková předávala zkušenosti mladším

O pár postřehů z posledních dvou dní se s námi podělila nejzkušenější závodnice české reprezentace, Pavla Havlíková. „ Závod byl bezvadně zorganizován, pochvalovaly si ho i zahraniční týmy. Etapy se líbí, je to tady hodně členité, pořád se něco děje. A letos, díky velmi kvalitnímu obsazení se jezdilo hodně rychle. Jarmila Machačová podala parádní výkon, časovku umí, to se od ní asi i čekalo, ale v poslední etapě, kdy se jely těžké kopce, byla pořád vepředu“, chválila výkonnost své týmové kolegyně a pokračovala, „hodně překvapila Tereza Korvasová, která jela svůj první etapák v kariéře. Ona je atletka a dokázala tady překlopit svou trénovanost na kolo, ale co se cení, jak se pěkně umí pohybovat v balíku. Má určitě perspektivu!“, ocenila vystoupení teprve dvacetileté závodnice, která v celkovém hodnocení skončila jako druhá nejvýše hodnocená Češka!

tereza kORVAS.jpgi
Tereza Korvasová byla největším překvapením v týmu

 

Pochvalu si vysloužily i ostatní závodnice Dukly Praha a Czech mix teamu, protože i když skončily v druhé půlce závodního pole, každou etapu vybojovaly i přes defekty nebo odpojení se od pelotonu v časovém limitu a celý závod dokončily.

Tereza Gargelová závodila za Czech Mix Team
Tereza Gargelová závodila za Czech Mix Team
Nejlepší umístění v Czech Mix Teamu vybojovala Janka Kesseg Štefková, nejlepší slovenská silničářka a bikerka
Nejlepší umístění v Czech Mix Teamu vybojovala hostující Janka Kesseg Štefková,  slovenská silničářka a bikerka, v celkové klasifikaci  dokončila na 84. místě
Czech Mix Team
Czech Mix Team byl také vidět…

 

Výsledky 5. etapy

1.LUDWIG Cecillie  2:50:12
2.PLICHTA  Anna  +0:00:00
3.BARNES  Alice  +0:00:08

Celkové výsledky  TOUR DE FEMININ

1.LUDWIG Cecillie 10: 57 : 11
2 .PLICHTA Anna    10: 57 : 34
3.BOYARSKAYA Natalia10: 57 : 39
……..
11 MACHAČOVÁ Jarmila 10: 59 : 09

Umístění další českých reprezentantek:
84. KESSEG ŠTEFKOVÁ Janka, 90. KORVASOVÁ Tereza, 99. LOUBKOVÁ Ivana, 107. Gargelová Tereza, 112. HOCHMANN Lucie, 115. HAVLÍKOVÁ Pavla, 117. NOSKOVÁ Nikola, 118. MIKULÁŠKOVÁ Martina, 126. VORAČOVÁ Naďa, 135. BAJGEROVÁ Nikola, 136. PLANIČKOVÁ Eva, 145. KUČEROVÁ Božena

Celkové výsledky ZDE

Autor: Kája P.
Foto: Jana Slintáková, bike24

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková