Jak nachystat sebe a kolo na podzimní vyjížďky

Pár užitečných rad, jak vybavit sebe a kolo na podzimní vyjížďky. Drobnosti, které udělají vaši jízdu příjemnější a bezpečnější…

Kalendář zahlásil podzim, ale počasí nám zatím ukazuje jeho nejvlídnější tvář. Lesy začínají být probarvené, skrz ranní mlhu se nesměle klube sluníčko, které v odpolední čas ještě ukazuje svou sílu. Den ale končí mnohem dřív, než jsme si navykly z našich letních výletů. Ale i při pošmourném dni, kdy je les v mlžném oparu mají podzimní vyjížďky svou okouzlující atmosféru a můžete mít  intenzivní zážitky. Jen je potřeba se na drobná úskalí, která s sebou toto roční období přináší, trochu připravit.

Vrstvení je základ

Outwet

Pohádková Malá čarodějnice si s oblibou navrstvila sedm sukní, můžeme si z ní vzít tak trochu příklad. Základem praktického podzimního oblékání využití více vrstev, které podle potřeby odkládáme. Prim hraje funkční spodní vrstva, která odvede případnou vlhkost od kůže. Jen vyměňte letní prodyšné nátělníky za trička s rukávem, později zvolte ty s hustší strukturou. Pokud jste si oblíbily nějakou značku, určitě to nebude problém, většina je má ve své nabídce.

Dalším šikovným pomocníkem jsou návleky na ruce i nohy. Rukávky doplní váš oblíbený krátký dres, jako doplněk ke kraťasům pak kolenní nebo dlouhé.  V případě prvně jmenovaných je jejich služba hodně cenná, kolena snadno prochladnou, aniž byste vnímala zimu. O to nepříjemnější je pak jejich nečekaná bolest druhý den. Pro chladnější podzimní dny jsou určitě lepší mírně zateplené (trh nabízí i zimní), udělají dobrou službu buď zkraje vyjížďky, kdy je po ránu chladno nebo v podvečer, při vašem návratu. Jsou skladné, v případě rukávů se vyplatí je v delším stupání shrnout k zápěstí snadno tak můžete regulovat svůj teplotní komfort.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková