Trek Bike Night , to je noční dobrodružství

Chcete zažít něco nevšedního? Nebo hledáte motivaci proti podzimnímu lenošení? Vyzkoušejte noční bikování…

 

Podzimní čas, brzké stmívání rozhodně pro většinu neznamená konec s ježděním během pracovního týdne. Obzvlášť, když je v nás ještě chuť si potrápit tělo. Nastává čas vytáhnout svítilny. Bonus nevšedního zážitku, kdy se ponoříte do temného lesa na stezku, kterou třeba znáte z denních vyjížděk, teď zdoláváte ve světlé své čelovky, stojí za to.
Pro ty, co v sobě mají dávku soutěživosti se právě v tenhle čas rozjíždí seriál krátkých nočních závodů.

img9487428056f9c4f76409e6257f70d7d0

 

Trek Bike Night Series- výkon, zážitek, adrenalin a skvělá komunita.

Možná vás překvapí, jaké trasy nabízí pražský lesopark, konkrétně hostivařský, kde se odehrávají první dva závody ze čtyřdílné série. Tratě jsou situovány do krátkých, 3 – 4 kilometrových okruhů, jsou členité a technicky středně náročné. Třetí a čtvrtý závod pak zavítá do oblíbené destinace – na Točnou, kde se parametr finálového závodu jede jen na jeden dlouhý (cca 20km) dlouhý okruh, vedený po zdejších trailech.

Přijeď, vyzkoušej ….a vyhraj!

Ženy jsou na všech závodech v menšině, i přesto..a nebo právě proto pořadatelé vypsali motivační kategorie. Kromě těch dam, které si závod chtějí střihnout plnohodnotně (kat. Ženy Elite, bez rozdílu věku), je tu kategorie Ženy zkušené, kam spadají ženy věku 40+ a také maminky od dětí. Jedete na poprvé a na zkušenou? Přihlásit se můžete do kategorie Fun Ride, která jede vždy poloviční počet okruhů, většinou dva. To už je dobrá motivace.

Světlo nutností !
Tratě jsou označeny specielními značkami, které doslova září při nasvícení vašimi reflektory. Přestože většinou nejedete osamocena, dobré světlo je nutností i pro vaši bezpečnost. Základem je světlo upevněné na řidítkách, hodí se i doplňkové, které si připevníte na helmu. Jakou svítilnu si pořídit? Přečtěte si, podle jakých parametrů světlo vybírat…

1_1_trek-night-mtb-serie-foto-v-615x288

 

Fandit, fotit…
Pokud jezdíte jako doprovod, tak věřte, že i tady, přes všudypřítomnou tmu, je na co se dívat a koho povzbuzovat. Závod má díky krátkým okruhům spád a vaše fandění ocení úplně každý na trati.

Kam a kdy dorazit?
Trek Bike Night series 2016 má čtyři zastávky:
1. závod – středa 5.10.2016, Praha – Hostivařská přehrada I
2. závod – středa 12.10.2016, Praha – Hostivařská přehrada II
3. závod -středa 19.10.2016, Praha – Cholupice / Točná I
4. závod -středa 26.10.2016, Praha – Braník / Točná II

Více informací zde: www.omexym.cz
Foto: Michal Červený, archiv TBN

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková