Potvrzeno! Štěpánová a Průdková mění pro příští sezónu tým.

Obě dámy se pyšní titulem mistryně republiky, obě si při posledním závodě SP horských kol vylepšily svá osobní maxima. Kdo získal české bikové naděje do svého týmu?

karla stepanova v novem tymu

Včera dopoledne se v prostorách pražské restaurace Sokol, v Riegrových sadech konala tisková konference se sportovci, které zastupuje společnost 69 Marketing. Vedle největší osobnosti, dvojnásobného olympijského medailisty, Jaroslava Kulhavého, jsou v péči úspěšného manažera Zdeňka Löffelmanna, majitele “šedesítdevítky”, nově také dvě přední české bikerky, shodně úřadující mistryně české republiky horských kol, Karla Štěpánová a Barbora Průdková.

Obě dámy čeká pro příští sezónu spousta změn, nová kola, nové týmy i nové tváře v jejich realizačním zázemí.

 

Karla v novém N1 Teamu

Karla Štěpánová letos zažila sezónu snů, kdy splnila vše, co si předsevzala, dokázala vylepšit své osobní maximum jak v rámci SP, kdy ve finále v Andoře dojela na 18. místě, stejně tak i na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě, kde se vešla do první dvacítky. V příštím roce bude hájit barvy nově vzniklého N1 Teamu, kde společně s Janem Vaslem vytvoří dvojici s nejvyššími ambicemi.

Program? Kompletní světový pohár, vrcholné podniky jako je ME a MS v cross country a samozřejmě domácí závody, aby si i čeští fanoušci přišli na své. Co v novém týmu zůstává, je značka kola, spojení Karly s americkou kultovní KONOU bude pokračovat. I když k jedné změně přeci jen dochází, poprvé budeme vídat Karlu na celoodpruženém, 29“ modelu, Kona Hei Hei Supreme.

 

 

 

Barbora míří do týmu SUPERIOR MTB

I Barbora Průdková zažila mnoho úspěchů, hlavně v druhé půli sezóny. Ať už to bylo skvělé 5. místo na MS v Novém Městě na Moravě, ve sprint Eliminatoru, absolutní ovládnutí republikového šampionátu mezi elitou nebo 4. příčka ve finále SP MTB v Andoře. Na Barboru Průdkovou čeká v příštím několik změn. Tou zásadní je angažmá v týmu Superior MTB, kde bude společně s bratrem Matějem.

Závodní program je pro tuto sympatickou sourozeneckou dvojici hodně shodný s plány Štěpánové a Vastla, absolvování světových pohárů, evropského a světového šampionátu. Barča navíc po úspěšném vystoupení na silničním mistrovství světa, kde spurtovala ve skupině o medaili, dostala od vedení týmu Superior MTB volnou ruku a pokusí se připravit i na vrcholné akce právě v silniční cyklistice.  K vytouženým medailím v kategorii U23 by měl Barču dovézt hardtail Superior 29 ISSUE, na který už se hodně těší.

 

Využily jsme možnosti a obou holek se zeptaly na jejich následující tréninkový program, plány do nové sezóny i další zajímavosti okolo jejich nového zázemí. Řada věcí, které zazněly, byly až překvapující.

Víte třeba, po kolikáté jede naše mistryně, Karla Štěpánová  na Mallorku? Co rozhodlo, že Barča Průdková nepřijala nabídku italské silniční stáje a dala přednost bikům?

Těšte se na zajímavý rozhovor s oběma bikerkami, najdete ho zde již brzy…

 

Autor: Kája P.
Foto: Michal Červený

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková