SCOTT Winter. 3 dokonalé kousky nejen na kolo.

Nemáte ráda označení „univerzální“ ? Tentokrát změníte názor…

Dnes vám představíme tři povedené kousky ze zimní kolekce značky Scott. Že vám chybí přívlastek cyklistické? Správně, jde totiž o univerzální oblečení, které užijete i na jiné aktivity.  Kritériem výběru byla kvalita použitého materiálu, střih, který bude vyhovovat i těm, co nemají super atletickou postavu a samozřejmě praktické vychytávky, které nás zkrátka  baví.  Ještě jedna věc: díky decentnímu designu, kdy nedominuje logo, ho směle můžou nosit i holky, co nepatří do široké Scott rodiny.

Scott Insuloft Explorair Hybrid Plus

Modrá je dobrá, a tak v ní dnes pojedeme.  Jako první představujeme dámskou bundu SCOTT Insuloft Explorair Hybrid Plus. Tahle novinka zimní kolekce skutečně potěší svou univerzálností, lze jí nosit od podzimu do jara. Můžete jí použít při outdorových aktivitách jako vrchní bundu, výborně jí ale využijete při sjezdovém lyžování nebo skalpech, jako druhou vrstvu.

Vysokou funkčnost zajišťuje dvojí použitý materiál, jeho skladba je směs polyesteru a merino vlny.  Kombinace větruodolné  a zároveň prodyšné vrstvy s hřejivým, poddajným  materiálem  dává bundě potřebné vlastnosti: dostatečnou hřejivost, izolaci a pohodlí při nošení.

Kvalitu bundy podtrhují užitečné detaily, jako jsou úpletové manžety, s otvorem na palce. Spousta z vás ví, jak příjemné je při nečekaném ochlazení mít v teple alespoň hřbet ruky.  Stejně tak oceníte tenhle detail při oblékání další vrstvy. Není nic protivnějšího, když se vyhrnují rukávy.

Kapes není nikdy dost, v případě Insuloft Explorair Hybrid Plus jí dali tvůrci do vínku tři, dvě na ruce a jednu náprsní.  Když má mít univerzální použití, musíme se tedy obejít bez kapes na zádech, ale v zimním čase se stejně vyráží na kolo s batůžkem, kam se potřebné věci pěkně uloží. K dokonalému udržení tepla poslouží i stahování v pase, přesně podle vaší potřeby.

Scott Defined Tech Jacket

Lehká bunda s celopropínacím zipem je opět univerzálním kouskem. Primárně je určená jako nejsvrchnější vrstva oblečení, ale také jí lze nosit jako střední vrstvu při zimních sportech. O tepelný komfort i pohodlí se postará na omak velmi příjemný materiál Jersey, s počesaným fleecem, který je velmi hřejivý.

Detailně propracovaný střih, spolu s precizním elastickým olemováním zipu, límce i spodní části, skryté kapsy na bocích, to vše zdůrazňuje, že máte v ruce opravdu kvalitní oblečení.

Decentní logo značky je na přední části a také na prodlouženém rukávu, zakončený poutkem přes palec. Příjemné, užitečné. Stejně tak drobnost, jako je zpracování jezdce zipu, který lze snadno rozepínat a zapínat i v rukavici.

Scott Insulator trail mtn

I do třetice jsme v našem představování vybraly odlehčenou univerzální bundu, v tomto případě se jedná o model Scott Insulator trail mtn. Je podobně řešená, jako předchozí model Insuloft, tedy kombinuje dva typy materiálu. Kromě pružné textilie, která je pouze na bocích a spodní části rukávů, je na předním díle zateplený materiál PrimaLoft®. Tato moderní technologie funguje na principu, kdy jemná vlákna látky zachycují tělesné teplo do bezpočtu vzduchových kapes.

Jemné šikmé prošití, ale i třeba zip se žlutou linkou, která ladí s decentním logem na rameni a hrudi, dává sportovně střižené bundě osobitý šmrnc. Pro zvýšení uživatelského komfortu má bunda všitou tenkou kapuci, schovanou v límci. Na bocích jsou pak dvě kapsy, se skrytým zipem. Zadní díl bundy je bez kapes. Ze všech tří bund má nejvíc volný střih, rukávy jsou zakončené klasicky a její užití je primárně jako svrchní oděv.

Bonus navíc…

SCOTT RC AS WP Jacket

Pokud jste tělem i duší Scott a taky nenecháte po celý rok kolo odpočívat, potěší vás určitě zimní bunda do „modré“ kolekce – SCOTT RC AS WP.  Zesílený materiál na přední části, rukávech a horní části zad poskytne ochranu proti větru, ze spodní strany počesaný materiál pak zajišťuje tepelný komfort.  Nechybí reflexy, silikonové proužky na spodním lemu, trojdílná kapsa na zádech. V kombinaci se zatepleným dresem s dlouhým rukávem budete nepřehlédnutelná a nikdo nezapochybuje, že tahle značka je vaší srdcovou záležitostí.

Dalších informace najdete na www.scottsport.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková