Představujeme GORE winter set. Tři věci, co chcete mít.

Opět něco z povedených věcí americké značky GORE, tentokrát ty, co zahřejí. Ale nemusíte hned vyrazit do mrazu…

Také patříte k těm, co si ví, že není špatného počasí, jen špatné oblečení? Téměř každý, kdo aktivně sportuje napříč  ročními obdobími potvrdí, že je to rčení pravdivé.  Až na výjimky, samozřejmě. Díky současným moderním  technologiím se můžeme vyzbrojit produkty, které nás ochrání před větrem, deštěm nebo sněhem a samozřejmě nabídnou i odpovídající teplotní komfort. 

Pro skalní bikerky, které jezdí celoročně dnes představujeme zimní komplet značky Gore. Tato americká značka je synonymem pro top kvalitu, jak co se zvoleného materiálu týče, tak i propracovaného střihu i funkčních detailů. Samozřejmě, že se vše promítá do ceny produktů, ale to by vás nemělo rozhodně odradit od sledování novinek tohoto renomovaného výrobce.

GORE ELEMENT W

GORE Element Lady WS Soft Shell Jacket


Představovat dlouze softshell, z kterého je GORE Element Lady ušitá, by bylo nošením dříví do lesa.  Cílem materiálu  je co nejlépe skombinovat nároky na nepromokavost, větru odolnost, prodyšnost a zachování tepelného komfortu.   

Designová sázka na jistotu, cíleně zvolený funkční materiál a praktické i estetické  detaily  podtrhují, že jde o výrobek vysoké kvality. Černá barva je elegantní, samozřejmě lze namítat zhoršenou viditelnost, ale v tomto případě se to dohání sytě růžovým lemem v pase i na rukávech.  Samozřejmě nechybí řada reflexních prvků, kromě loga na přední části je najdeme ještě na rukávech, u spodního lemu.  Jako estetický a zároveň funkční detail je reflexní lemování na přední i zadní časti bundy.

GORE ELEMENT ZIP

Ani huňaté rukavice vám nezabrání v tom, abyste pod kopcem bundu rychle rozepnula u krku a zbytečně se nezpotila. Jezdec zipu je prodloužen o tvarovaný taháček, který má zdrsněnou plošku k lepšímu úchopu. Propojeno reflexní šňůrkou. Zdánlivá banalitu v terénu nesčetněkrát oceníte.

RUKÁV A ZIP

Elastický lem u rukávů  přilne k ruce dokonale drží teplo uvnitř, navíc je možnost překrytí přes palec a díky tomu se vám rukáv nikdy nevyhrne.

GORE ELEMENT LÍMEC

I detaily na límci, jako je všitý tunýlek, který umožní jeho pohodlné ohnutí nebo vnitřní fleece vylepší pocit při nošení.

GORE Element WS SO Lady Tights


Dlouhé pasové cyklistické kalhoty jsou díky použitému materiálu určené pro chladné dny, poslouží i v těch mrazivých.

Střih je základ a v případě řady Element  WS je tenhle aspekt naplněn do posledního detailu.  Každá nohavice je z šesti dílů a hned tří různě zateplených materiálů.  

GORE Element WS SO Lady Tights

Jedná se o ženský model kalhot, proto je windstopperová membrána použitá nejen na přední díl nohavic, ale je protažená až do pasu, aby chránila i ženské citlivé partie podbřišku.

Zadní strana kalhot, která přichází do kontaktu se sedlem je zesílená, navíc díky windstoperrové membráně je dostatečně voděodolná.  Nechybí ani malá praktická kapsa na zip, těsně pod lemem kalhot.

KALHOTY ZADEK

Reflexní loga už patří v případě značky Gore k samozřejmým detailům, které plní funkci bezpečnostní i estetickou.  Stejně tak ploché švy, kterými jsou ušity celé kalhoty.

GORE Universal GTX City Overshoes

K čemu by byla dokonalá bunda, hřejivé kalhoty, když by nám mrzly nohy v tretrách. Ne každý však chce investovat do speciální zimní obuvi, ale nohy v teple a suchu můžete mít i za mnohem méně peněz.  Pomůžou vám goretexové návleky, které jsou navrženy tak, aby ochránily před vodou a udržely přiměřený tepelný komfort.

GORE Universal GTX City Overshoes
návleky GORE

Návleky mají na přední části stahovací pásek, aby se dobře přizpůsobily požadované velikosti tretry, v nabídce je najdete v rozpětí 38 – 41, dále pak po trojčíslech až pro velikost 47.

Snadné natažení na tretru a zároveň pevné utažení je díky širokému suchému zipu, po celé délce zadní strany návleku. 

Hodně namáhaná je spodní část, pod nášlapy. Pro větší ochranu jsou okraje olemované pevným, oděru odolným materiálem. Logo? Samozřejmě, že reflexní. V nabídce jsou kromě černých i neonově žluté, tak j z čeho vybírat.

Info o ceně a dostupnosti produktů najdete u dovozce značky GORE, na www.progresscycle.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková