Kola LIV v profi světě nekončí, bude je jezdit vicemistryně světa Ellen van Dijk.

Ve světě silniční cyklistiky další příjemná zpráva: vznikl nový ženský profesionální tým Sunweb a bude mít podporu výrobce značky kol LIV.

Hned tři formace patří pod hlavičku Team Sunweb, kromě mužské profi stáje a development teamu, vzniká i ženský profesionální tým, který bude jezdit nejvyšší soutěž Women´s Word Tour. Tým Sunweb W tvoří celkem 11 závodnic čtyř národností a věkový průměr je pouhých 20 let!

Lídrem je vicemistryně světa v časovce, Ellen van Dijk. Členky týmu  budou jezdit na kolech značky LIV, po rozpadu Rabobank – Liv (psaly jsme zde) tak nebude tato ryze dámská značka kol chybět v silniční elitním profesionálním seriálu WWT.

Závodnice Sunweb teamu uvidíme na kolech Liv Envie Advanced a na časovku pak budou vozit model Trinity Advanced SL. Značka LIV /Giant sice již není v názvu týmu, naopak ale dochází k rozšíření materiální podpory týmu, tj. výbavy, kterou Giant týmu dodává – už to nejsou pouze rámy, ale také přilby, sedla, zapletená kola, a další komponenty.

Zajímavostí také je, že závodníky všech tří formací uvidíme ve dresech stejného designu, které vznikly v dílně španělského výrobce sportovního oblečení Etxeondo.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková