DNK tip na nákup: helma FOX FLUX Womens

Další z našich užitečných tipů pro bikerky, co chtějí helmu nejen pohodlnou a bezpečnou.

Do jara sice daleko, v lese pořád sníh a led, ale první teplejší dny přeci jen naznačují, že se ta cyklistická sezóna blíží. A tak je ideální prostor si ten čas čekání zkrátit pokukováním po nových kouscích do naší cyklistické výbavy. Pokud patříte mezi ty šťastné, co každoročně mění kompletně outfit, nebo nutně potřebujete novou helmu, máme pro vás první tip – dámskou helmu od americké značky FOX, jeden z nejúspěšnějších modelů FLUX.

FOX FLUX dámská helma

FOX a její symbol lišák se světu poprvé představili před více jak 40lety, tenkrát jako značka motokrosová. Až později se její záběr rozšířil i na cyklistický segment, i další sporty (surfování, wakeboarding) a nutno říct, že šlo o krok velmi úspěšný. V současnosti není v cyklistice FOX spojován jen s  gravity disciplínami, ale nabízí plnohodnotné kolekce pro silniční cyklistiku, cross country i trailové ježdění. A právě pro ty, co míří do lesa, je určen model FOX FLUX.

FOX FLUX DÁMSKÁ HELMA

Model FOX FLUX dělal radost svým majitelům již v loňském roce a patřil k jednomu z nejprodávanějších modelů, které jsou určeny pro xc, trailové  i allmountain ježdění. Pro letošní rok jsou v dámské verzi dvě barevná provedení, pink a ice blue, obě v kombinaci s černou.

FOX FLUX W

Helma FOX FLUX je vyrobena In-Mold technologií, kdy je pěnový polystyren vstřikován přímo do skořepiny a výztuh, uzavřených ve formě. Díky tomu se totiž dosáhne velmi pevného a odolného celku. Její propracovaný tvar s prodlouženým zátylkem poskytuje výrazně lepší ochranu hlavy zezadu než běžné XC přilby. Samotná skořepina je hlubší, což opět podtrhuje funkci větší ochrany hlavy. Samozřejmostí je vyjímatelné a pratelné polstrování.

FOX FLUX DÁMSKÁ HELMA

O komfort při svižné jízdě a teplém počasí se stará 20 ventilačních otvorů, strategicky rozmístěných tak, aby vzduch skutečně proudil efektivně skrz helmu a zaručil maximální odvětrání hlavy. K tomu slouží i aerodynamicky tvarovaný přední štítek, který je zároveň odnímatelný.

FOX FLUX detail dámské helmy

Helma může dobře sloužit tehdy, když jí lze perfektně seřídit na obvod hlavy. V případě FOX FLUX je možné jednoduché a přesné doladění velikosti pomocí technologie Detox.  Stahovací kolečko lze velmi snadno ovládat jednou rukou.

 

fox flux w

Logo FOX je přiznané na mnoha detailech, stahovacím kolečku, upínacích popruzích, štítku. Zkrátka, z každého úhlu jste chytrá liška a nutno přiznat, že s touto helmou i velmi pohledná a díky její barvě také nepřehlédnutelná.

Nabídce jsou všechny tři velikosti, tj.  XS – L (52-64cm) , váha je kolem 340g a můžete jí pořídit za 2699,- Kč u www.ndistribution.cz

 

Tip DNK: pro co nejlepší odhadnutí velikosti přilby doporučujeme měřit obvod hlavy cca 2-2,5 cm nad obočím v nejširším místě hlavy.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková