DIVA a KOLONA aneb holky pro holky.

Co dělat, když je venku počasí hodně nevlídné a kolo je lepší nechat den, dva stranou? No přeci plánovat si akční bikové víkendy! Máme pro vás nějaké tipy….

Plánujete vyrazit někam „do učení“? Myšleno toho bikového, samozřejmě. Překonat bariéru strachu z přejezdu kořenových pasáží, konečně pochopit, jak se dělá bunny hop, zrychlit jízdu v klopenkách anebo se prostě jen potkat s novými kamarádkami, které mají společný zájem jménem bike.

Možností, jak tohle všechno zvládnout je víc. Pomoci s učením může trpělivý kamarád nebo vaše osobní píle, kdy se budete snažit převést v praxi pečlivě nastudovaná videa, třeba něco ze Školy kola od Pepy Dresslera.

Ale je tu také další a hodně zábavná cesta, a to jsou dámské bikové kempy. Dnes Vám představíme dvě skupiny, které před pár lety začaly pro holky, slečny i dámy víkendové akce organizovat. Každá trochu po svém, se svou dávkou originality, stylem učení i doprovodným programem. Nicméně jedno mají společné-spojuje je láska ke kolu i snaha předat zkušenosti dál.

Kritéria, podle kterých budete vybírat jsou jen a jen na Vás, pojďte se podívat, kam a kdy se za DIVA a KOLONA kempy vypravit, nač se těšit. Zde jejich pozvání….

dámské kepmy

The North Face DIVA kemp 2017

 

Bikové víkendy The North Face Diva kemp určené všem dívkám a ženám, které propadly horské cyklistice a chtějí se zdokonalit v technice jízdy vstupují do své čtvrté sezony. Připraveny jsou základní DIVA BASE KEMP, pokročilý TRAIL KEMP  a  nově též prázdninový koncept DIVA RIDING DAYS.

 

A opět jsme se snažily kempy na základě předešlých zkušeností kapku posunout. Bikerky čeká ubytování s duší v horském penzionu Rajtrův statek (www.statekurajtru.cz), kapacita vzrostla na 22 účastnic. Ty se rozdělí do  dvou skupin a budou se o ně starat dva zkušení headkoučové, Katarína Tóthová a Radek Hon. Toto duo vždy doplní pomocní koučové, kameraman a fotografka. A na trail kempu Red Bull ÜberSurprise, na které jen tak nezapomenete.

 

12.05. – 14.05.2017  /  DIVA BASE KEMP

19.05. – 21.05.2017  /  DIVA BASE KEMP

02.06. – 04.06.2017  /  DIVA TRAIL KEMP

17.08. – 20.08.2017  /  DIVA RIDING DAYS

08.09. – 10.09.2017  /  DIVA BASE KEMP

22.09. – 24.09.2017  /  DIVA TRAIL KEMP

Člověk není živ jen kolem, musí taky něco jíst. A to nejlépe dobře. Z tohoto důvodu sázíme na osvědčené bistro Mikyna Point, kde vaří s radostí i chutí. Paštika nebude, radost z jídla ano.

Pokud byste rády vyzkoušely nového „mazlika“, lze si zapůjčit a otestovat dámská kola LIV.

Již standartně vás čekají večerní přednášky od Mirky Petráškové a Míry Nečase zaměřené na rozvoj osobnosti, video koučing a dárky od partnerů Dakine, The North Face a Liv.  A prostě tak nějak dobrá atmosféra!

Letos prvně chceme nastartovat RIDING DAYS. Útěk z města, tři noci na Statku a tři dny ježdění, letní atmosféra, koupání v přehradách, padleboardy, večerní grilování, méně drilu, více kilometrů, nácvik techniky během výletů.

Více info k akcím nejdete zde.

dámské kepmy

 KOLONA KEMPY – termíny 2017

Dámy z Kolony už své kempy pořádají čtvrtým rokem. Letos přichází s několika novinkami. Kempy v ČR budou vhodné pro začátečníky a mírně pokročilé. Skupina kolem Terezy Votavové, bývalé fourcross závodnice, která je zakladatelkou KOLONY, zavede kemperky i do zahraničí. Pro začátečníky a mírně pokročilé je slovenské Malin Brdo, naopak nová a velmi atraktivní destinace, rakouská Zillertal Arena vyžaduje od účastnic už nějaké ty bikerské zkušenosti. Jak popisují organizátorky na svých stránkách,  bude se jednat spíše o takovou expedici. Za zmínku stojí i to, že v některých kepmech jsou muži vítáni.

 

28.4 –  1.5. 2017       CZ / Singltrail Moravský Kras

20.7. – 23.7. 2017     SK/ Bike Park Malino Brdo 

22.8. – 27.8. 2017     AUT/ Zillertal Arena 

28.9. – 1.10. 2017     CZ Trail Park Klínovec

Pokud vás stíhají obavy, že na kemp nemáte fyzičku, techniku, věk nebo to správné nasazení, nebojte se. Zájemkyně budou pečlivě rozděleny tak, aby se spolu sešly holky přibližně ve stejné úrovni.

K tomu slouží malý dotazník, v kterém například vyjadřujete svůj vztah ke kolu. Vtipně, s lehkou nadsázkou. Zkuste, která z odpovědí by pasovala pro Vás?

Já a kolo: viděl/a jsem ho zatím jen na obrázku, občas si na něj pověsím oblečení, ale jinak ho nepoužívám, balím na něj chlapy/ženy, dostanu se na něj tak jednou, dvakrát za měsíc, užívám si kolo každý týden, s kolem i spím.

 

 I na KOLONA kempy si můžete zajistit zápůjčku kol, tentokrát z modelů značky Specialized.

Více info najdete na odkazu zde.

dámské kempy

Tímto ale nabídka nekončí. Již brzy se podíváme na další akce a kempy, které se pro bikerky chystají. Určitě se máte na co těšit.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková