EVOC Stage 6l Team – průvodce nejen na traily.

Dnes jsme zalovily mezi užitečnými doplňky na vaše cyklistické vyjížďky….

Pokud se podíváte do nabídky německé značky EVOC, najdete hodně pestrou škálu batohů, z kterých můžete vybírat.  Poměrně velká část z nich je určená na celodenní nebo vícedenní akce, objem pak od 16 l až do 55 l, záleží, co vše potřebujete a unesete. Ale stejně zajímavý je výběr mezi batohy menšími, které jsou vhodné pro ty, co vyrážejí „jen“ na několikahodinové vyjížďky.

evoc batoh

Jeden z kategorie těch „štíhlejších“ vám dnes představíme. Jde o Evoc Stage 6l Team, od výrobce doporučený i jako velmi uživatelsky příjemný model pro dámy-což je nejen na základě jeho 6-ti litrového objemu, ale také díky jeho rozměrovým parametrům, které odpovídají drobnější ženské postavě.  Délka zádové části je 44 cm, šířka pak 23cm.

Nejen výrazné logo, ale především kombinace barev jsou pro batohy Evoc hodně typickým prvkem, v případě našeho testovaného produktu je to šedá a výrazná tyrkysová barva. To by ale bylo málo, pro úspěch, který už pár let produkty této německé značky mezi svými majiteli mají. Pojďme se tedy podívat na jeho přednosti.

Vnější materiál, z kterého je batoh vyroben, splňuje čtyři důležité parametry: je odolný proti oděru, voděodolný a lehký, přitom pevný. Jeho členění je jednoduché, tvoří ho hlavní kapsa, s oddělenou komorou pro vodní rezervoár (pořizuje se samostatně).

evoc batoh
EVOC Stage 6l Team

Vnější strana batohu má pak kapsy dvě a co je velmi praktické, v spodní části integrovanou síťku na připevnění běžné helmy na cross country nebo freeride ježdění. Na své si přijdou i majitelé mohutnějších „integrálek“, ty pak lze dokonale zabezpečit dalšími dvěma přezkami, které jsou pečlivě uschovány ve dvojité vrchní kapsičce.

evoc batoh

Dvě vnější kapsy mají organizéry na vždy potřebné cyklistické nezbytnosti, nářadí, gely, tyčky, klíče, mobil, peníze a další drobnosti, které je majitelka zvyklá brát s sebou. I spodní kapsa je dvojitá, opatřena vnitřním zipem, ta vrchní zas lehce zateplená. Prostoru ale není moc, část věci bude potřeba dát do velké kapsy.

Hlavní kapsa je téměř celorozepínací, tudíž manipulace s jejím obsahem je hodně rychlá. Někdo může postrádat nějaký organizér, vše, co sem dáte „spolkne“ hlavní komora dohromady, až chaoticky, na druhou stranu právě díky možnosti jejího snadného úplného otevření budou věci rychle po ruce.

evoc batoh

Velkou pýchou a předností batohu EVOC Stage 6l Team je systém ventilace zadního dílu. Jeho prodyšnost je od pohledu dokonale propracovaná. Jak zadní díl, tak i popruhy disponují Air systémem odvětrání. Zadní díl je vybaven pěti speciálně drážkovanými polštářky z měkké polyuretanové hmoty, překryté síťovinou a díky tomu dochází k požadované cirkulaci vzduchu a zároveň je batoh pevně usazen na zádech.

K pevnému usazení na těle slouží hrudní a bederní popruhy. Hrudní mají v horní části „plovoucí“ upevnění, v kombinaci s hrudní nastavitelnou přezkou i jejich anatomickým tvarováním jsou velmi pohodlné. Totéž platí pro bederní pás, který je poměrně subtilní.

evoc

Příjemnou a v určitých, byť nechtěných okamžicích potřebnou věcí, je Evoc emergency plan, na vnitřní straně hlavní komory všitý obdélník s natištěnými pokyny pro nouzový stav. Další drobný detail, který odliší EVOC batoh od konkurence.

Tolik první seznamka s EVOC Stage 6l, teď už rychle na traily, abychom ho pro vás řádně otestovaly a pak se podělily o praktické zkušenosti.

Další info o dostupnosti a dalších modelech najdete na stránkách dovozce: supshop.cz

 

Foto: Katka Polívková

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková