Začala Gracia-Orlová, v úvodní etapě se blýskla 6.místem Jarmila Machačová

Česká reprezentantka Jarmila Machačová se dokázala prosadit do TOP TEN, když po 110 kilometrech projela cílovým stoupáním na výborném 6. místě. Stupně vítězů ovládly závodnice týmu WM3.

Včera, hodinu po poledni odstartoval již 31. ročník mezinárodního silničního závodu Gracia-Orlová, jednoho z nejvýznamnějších etapových závodů na našem území . Na start se postavilo 141 závodnic z 25 týmů. České barvy hájí silničářky z Dukly Praha, Puskinak.cz MIX týmu a SKC Tufo Prostějov, v čele s Machačovou a Havlíkovou.

První etapu v délce 110 km, vedoucí z Orlové do Štramberka provázelo velmi nepřívětivé počasí, sníh a pouze 3 stupně, cyklistky přesto hned od startu závodily velmi aktivně. V prvním pětičlenném úniku byla i Jarmila Machačová, později se k této skupině přidaly dalších devět závodnic.

Peloton se mezitím dělil a opět sjížděl a neustále se nastupovalo. Dvacet kilometrů před cílem odjely Anouska Kosterová, Riejanne Markusová a Moniek Tenninglová z týmu WM3 a rakouská reprezentantka a mistryně své země Christine Perchtoldová. Tyto čtyři závodnice mířily do cíle ve Štramberku společně, ale ještě před finálovým výjezdem odjela sama Markusová a dojela si pro vítězství.
Druhá skončila mistryně Holandska Anouska Kosterová a třetí Moniek Tenninglová. Na Perchtoldovou zbylo čtvrté místo. Jarmila Machačová dojela na šesté příčce, jako druhá v dojezdu pelotonu za Valentinou Scandolarovou (WM3).

 

Zítra čeká na závodnice 100km dlouhá etapa s výjezdem na Pustevny a dalšími dvěma náročnými stoupáními.

Výsledky zde

 

zdroj: ČSC

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková