Kempy pro holky-kam vyrazit. Díl II.

Bikové výukové víkendy podruhé. Tentokrát nejen o kempech “Holky holkám”, ale jedna lákavá pozvánka…

Pokračujeme v toulkách za dámskými kempy. Minulý týden jsme vám představily první dvě skupiny, které pořádají výukové víkendy. Holky z KOLONY už za sebou mají i první letošní akci, DIVA ženy se chystají příští víkend. Dnes ale opustíme ryze ženskou hegemonii a rozložíme pozornost spravedlivě. Další dvě možnosti, kam vyrazit za zlepšením svých bikových dovedností i zážitky s lidmi stejného zájmu jsou tu a zavedou nás za dvěma výraznými osobnostmi.

Ladies Bike Weekend s Terezou

Přednost dostane dáma, někdejší juniorská mistryně světa horských kol, mnohaletá reprezentantka v disciplíně cross country, Tereza Němcová, kterou mnoho z vás pamatuje pod dívčím jménem Huříková. Ta už několik let pořádá v tradičně podzimním termínu „Ladies bike weekend“.  Letos přichází s novinkou, pro zájemkyně připravila i druhý kemp, jehož termín naplánovala na závěr května.

„Doposud jsem měla čas pořádat jen jeden Ladies Bike Weekend ročně, a to v Beskydech. Letos se však potkáme i v květnu, v Novém Městě na Moravě, kde jsem strávila podstatnou část své bikové kariéry. Čeká nás tak nové prostředí, podíváme se na novoměstské traily, trať světového poháru a její zajímavé pasáže, čekat nás bude i pohodová vyjížďka napříč Vysočinou a spousta další zábavy. Zázemí nám bude dělat rodinný penzion v krásném prostředí přírody nad městem, Horní Dvůr, který budeme mít celý jen pro nás Ladies“, zve na svůj kemp Tereza, které bude asistovat další bikerka, Adéla Ševečková, která své bikové umění rozvíjela i na enduro trailech v USA a Kanadě, odkud se nedávno vrátila.

kempy pro holky

Co vás na kempu čeká?
Dva a půl dne bikování v přírodě kolem Nového Města n. M., návštěva trati světového poháru a novoměstských trailů, biková toulka Vysočinou, večerní pohodový program a debaty o všem, co ženy bikerky potřebují znát, ukázka kompenzačních cviků vhodných v kombinaci s MTB, volný vstup do hotelového wellness.

Termíny:
26.5. – 28.5. 2017 – Nové město na Moravě
říjen 2017 (termín bude upřesněn) – Beskydy

Další informace o jarním kempu a možnosti přihlášení najdete zde.

kempy pro holky

Kurzy techniky jízdy s Dušanem

Kurzy techniky jízdy na horském kole na vede také Dušan Mihalečko, první český instruktor z největšího bikeparku světa v kanadském Whistleru. Díky kanadským certifikátům Dušan využívá osvědčené postupy výuky, vypilované za dvacet let existence bikeparku k dokonalosti. A nutno dodat, že pozitivní ohlasy na jeho styl učení se šíří mezi bikery hodně rychle.

Proč si vybral Dušan právě oblast Trutnov Trails?
Bike resort Trutnov Trails je jedinečný v tom, že jednotlivé sekce se během výuky dají projíždět dokola v tzv. loopech, takže jezdci si procvičí probírané prvky vícekrát, aniž by se vyčerpávali v dlouhých výjezdech. Nabízí terény a překážky pro všechny úrovně ježdění – klopené zatáčky, dropy, technické kamenné sekce, prudké sjezdy skal, wallridy, úzké lávky a také samostatný bikepark s lavicemi, posíláky a flow line, takže je ideální pro výuku techniky jízdy na horském kole.

Díky maximálnímu počtu osmi lidí na kurzu dostane každý jezdec nezávisle na úrovni své výkonnosti dostatek prostoru, aby se mu instruktor mohl věnovat, prohlédnout si jeho styl jízdy a poradit vychytávky pro maximální zlepšení

kempy pro holky

Kempy pro dámy

Kurz je určen pouze pro ženy, které se v čistě dámském prostředí mohou lépe zbavit strachu z jízdy v terénu. Instruktor nikoho nehecuje, ale klidnou a srozumitelnou formou staví jednotlivé prvky na sebe tak, aby se účastnice mohly svým tempem rozvíjet. V partě dívek a žen se bikerky také mnohem rychleji učí díky vzájemné podpoře ostatních děvčat, na rozdíl od ježdění s partnerem či kamarády, kteří často mívají přehnané nároky a dívky nutí do věcí, na které se samy ještě necítí.

Kurz během dvou dnů probere všechny prvky kurzu základní techniky, ovšem v jiném tempu než u smíšených kempů.

Termíny kurzů

22.–23. 7. Ladies
12.–13. 8. Ladies

V nabídce jsou samozřejmě i smíšené kempy, rozdělené dle zaměření a výkonnostní úrovně. Podívejte se na stránky a vybírejte, ale ne dlouho, termíny se rychle plní.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková