AUTHOR 2018 – na co se těšit?

Jako první přišla s nahlédnutím do své nové kolekce pro r. 2018 česká značka Author. A DNK redakce byla u toho..

Začneme trochu širším úvodem. Slavnostním. Tato česká značka totiž slaví krásné jubileum. Author v roce 2018 představuje již svoji 25. kolekci. Co vlastně toto číslo znamená? Velmi výstižně a se zaslouženou dávkou hrdosti to popsal majitel a zakladatel značky, pan Martin Havlena.

„Author i my za tu dobu s ním jsme vyspěli. Cosi jsme se přiučili, mnohé odnaučili. Je za námi slušná řádka kol a jejich příslušenství, která, jak doufáme, věrně slouží svým majitelům. Na této čtvrt století dlouhé pouti jsme získali touhu být lepšími a pozornějšími. Máme své cíle a cesty, které by k nim mohly vést. Ne vše, o co jsme se těch 25 let snažili, se podařilo. Ne vše bylo správnou volbou. Ale vždy budeme usilovat o to, aby Author byl progresivní značkou, která udává trendy a přináší nové modely, designy a technická řešení“.

Pravdivost slov potvrzují i dvě motta, která vystihují filozofií značky i celého týmu Author, který se na budování podílí.

 „Přemýšlej o minulosti a budeš znát budoucnost.“

 „Je lepší zapálit svíčku, než si stěžovat na tmu.“

Author 2018
Martin Havlena s dcerou Kateřinou představují novinky r. 2018

 

Teď ale již k zmiňovaným novinkám. Tady je malé shrnutí těch hlavních vylepšení.

AUTHOR ASL 27,5“ – dámský program

Modely INSTINCT ASL, TRACTION ASL, SPIRIT ASL a PEGAS ASL na 27,5“ kolech budou v nabídce již čtvrtým rokem. Jejich společným znakem je lukovitě prohnutý rám, pro takto profilované rámové trubky byly vyrobeny vlastní formy. Hydroforming je pak technologie, kterou rámy dostávají svůj typický tvar.

Čtyři výše zmíněné modely v kategorii ASL 27,5“ navíc ještě doplňují levnější modely SOLUTION ASL, IMPULSE ASL a RIVAL ASL

Nejvyšší model Instinct ASL, v bílo zelené kombinaci sklidil velký úspěch, proto mu barevný „kabát“ zůstává, ale je vybaven například novým přesmykačem Shimano Deore, na řídítkách pak najdete nové pěnové gripy Author ASL s objímkou.

 Řadu vylepšení, co se kvality osazení týče, najdete u modelu Traction, který dostává do výbavy také nový přesmykač, řazení i trojpřevodník s pevnou osou, vše v úrovni Deore.

INSTINCT-ASL_Bílá_Zelená
TRACTION-ASL_ Matná Šedá_Růžová

 A-Ray – zůstává jen název, přicházejí nové fully

Před lety se takto jmenovala modelová řada 26“ kol. V roce 2018 pod tímto staronovým názvem najdete tři modely celoodpružených kol, v záběru od závodního cross country až po trailové ježdění. Velikosti kol jsou 27,5“ a 29“, konkrétně dva devětadvacetipalcové a jeden sedmadvacítkový.

Devětadvacítku můžete pořídit v karbonu nebo tu levnější verzi v duralu, oba se zdvihem 100 mm. Bike na sedmadvacítkových kolech má pak ve výbavě širší pláště, a hlavně zdvih zadní stavby je slušných 130 mm.

Zajímavostí určitě je i to, že na konstrukci celoodpruženého rámu Author spolupracoval se švýcarskou designérskou firmou ICTM AG, která tuto rámovou platformu vyvinula.

Author18_ARayCarboncelk

AUTHOR a E-Biky

Trend stoupajícího zájmu o e-biky sleduje i Author, a tak pro rok 2018 rozšiřuje výběr ze dvou 27.5“ modelů (Elevation a Elevation+) nově  o 29“ model Elevation 29.

Nicméně tím nejvyšším stále zůstává bike 27.5“ Elevation+, který svou výbavou (odpružená vidlice, speciální Goma, v šíři 2,4“, novým elektropohonem Shimano, Steps 8000) míří až k disciplínám typu All Mountain, Trail a samozřejmě i XC.

Další kategorií AUTHOR elektrokol, jsou kola E-Cross-, v případě dámské nabídky je to Enigma.  U modelu, který znáte z letošní kolekce je patrná změna v předním rámovém trojúhelníku, kde dochází k částečné integraci s baterií tzv. semiintegrovanou dolní rámovou trubkou, která navazuje na tvar baterie. Díky tomu se snižuje pozice baterie, a tedy i vylepšuje těžiště kola.

Elektro do třetice…E-City. Kategorie kol, po které je na trhu nejvýraznější poptávka se jmenuje Author E-City. Jde o kolo s opravdu s nízkým „nástupem“ a proto přichází Author s  modelem Elan. Jedná se o typické městské kolo na 26“ kolech s „low step“ rámem, kterému v tomto případě nebrání baterie na dolní rámové trubce, protože je umístěna na nosiči.

Dámská ENIGMA
ELAN-B_Stříbrná_Červená
ELAN míří do měst


AUTHOR dětský program.

Pamatujete na článek, podle čeho vybírat dětské kolo? U Authora věnují dětským kolům už dlouhá léta velkou pozornost a neustále své modely vylepšují. Malí bikeři tak mají dva super modely ULTRASONIC a SONIC na 26“ kolech s nízkým, pouze 13,5“ rámem. Výsledek je ten, že už i mladí sportovci si mohou užít „velkých“ kol co nejdříve. Spolu s novou sportovní, ale zároveň hravou geometrií jsou tyto modely ideálním startem do závodní sezóny, nicméně stejně tak skvěle poslouží pro společné rodinné užití. Pro ty menší je nově model MIRAGE 24 (dvacetičtyřipalcová kola) už na 12“ rámu.

Všechny tato kola byla tvořena s důrazem na nízkou hmotnost, snadné ovládání.

Tak se společně s Vámi těšíme na podzimní představení, kde už budou k vidění všechny novinky ve své plné kráse.

ULTRASONIC -velké pro malé
author bello
Nové dětské rámy pro ty nejmenší jsou hravé a s veselým designem
Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková