Představujeme KELLYS UCR 70. Bude vás bavit.

Dnes opustíme lesní traily a prostor dostanou úzké pláště a hladký asfalt. Představíme vám silničku z produkce slovenské značky Kellys – model UCR 70.

Slovenský Kellys nabízí svým zákazníkům, kteří chtějí kola ve vyšším standartu a v dostupné ceně, řadu zajímavých modelů. To se týká jak bikové sekce, tak i silničních kol.

Dnes představovaný Kellys UCR 70 je karbonové silniční kolo na diskových brzdách a je to druhý nejvyšší model z čtyř prodávaných variant.

Kellys URC 70
Kellys URC 70

Rám z uhlíkového kompozitu je lehký a zároveň propůjčuje kolu vynikající vlastnosti: tuhost, pevnost a schopnost absorbovat i jemné nerovnosti silnice. Na rámu najdeme označení iCAD Carbon (Inovative Carbon Advanced Design), je vyroben monocoque technologií předního rámového trojúhelníku, který zaručuje vynikající tuhost rámu v nejvíce namáhané oblasti středového a hlavového složení.  

Kellys URC 70

Kellys UCR 70 má vedení bowdenů uvnitř rámu, což přináší výrazné snížení vniku nečistot mezi lanko a bowden, a také dodává kolu čistotu designu.

Kellys URC 70

Na kole najdeme velmi kvalitní osazení, řada komponentů je od americké značky Ritchey, serie WSC, karbonový představec, řídítka v šířce 400–440 mm dle velikosti rámu (S, M, L), stejný brand nese také karbonová sedlovka.

Kellys URC 70

Řazení a pohon obstarává druhá nejvyšší řada japonského Shimana – ke kolu pěkně ladící Ultegra. Kolo je vybaveno systémem compact drive, tedy kliky mají převodníky s 50 a 34 zuby, kazeta je s jedenácti pastorky v rozsahu 11 -32z.

Všechny pozitivní vlastnosti kola podtrhuje volba ráfků a plášťů, obojí od Mavicu. Legendární model plášťových ráfků Ksyrium je zde v moderní diskové variantě. Dobrá je i volba plášťů Yksion Elite Guard, jejichž předností je odolnost před defektem a dlouhá životnost. Díky měkčí, přilnavější směsi spolehlivě podrží v zatáčkách i na mokru.

Kellys URC 70

Svižně, bez ztráty energie na tuhém rámu vyletíte do kopce, bezpečně dolů pak i díky výkonným hydraulickým kotoučovým brzdám z řady Shimano RS805. Kotouče velikosti 140 mm jsou lehké a plně dostačující pro bezpečné brzdění a zastavení.

Kellys URC 70

A jedeme…

Silniční kolo KELLYS URC 70 je unisex model, v nabídce je ve třech velikostech, nejmenší S má rozměr rámu 480 mm, pro velké postavy je pak L a 560 mm. V našem testu bylo S ko, které při menších úpravách nabídlo pohodlný posed jezdkyním výšek 159 i 164 cm. Kolo má velmi dobrou akceleraci, pocitově bylo URC 70 hodně živé, při jízdě ze sedla místy až neklidná, ale nebylo to nic, na co by se nedalo během pár jízd zvyknout.

Perfektní pocit dávaly pláště Mavic Yksion, jejich přilnavost i vzorek hravě zvládly i nečekaný déšť při vyjížďce.

Jelikož jde o unisex model, kolo je vybaveno sedlem Fi´zi:k Arione R5, s výrazným prohnutím a pro ženské pozadí relativně malou sedací plochou (viz foto). Ne každému je to pohodlné, určitě doporučuji vyzkoušet a s prodejcem eventuálně domluvit výměnu. Ještě jeden postřeh k řídítkům RITCHEY WCS Carbon Curve. Díky jejich malé šířce (400 mm), která ale dobře koresponduje s velikostí rámu S, zůstal úzký prostor pro usazení rukou při horním držení, ale dílem za to mohla nakrátko natočená omotávka.

Silniční kolo KELLYS URC 70 je jízdní kolo bez kompromisů pro cyklistky, které mají sportovní ambice, chtějí se porovnávat s ostatními a neustále zvyšovat svou výkonnost. Bez rozpaků ho můžete podrobit i závodnímu zatížení. Váha atakuje hranici 7,5 kg, a to je velmi příjemná hodnota. Osazení pak garantuje dlouhověkost kola, za což zaplatíte něco málo přes 80 tisíc. Pro toho, kdo ještě není rozhodnu, zda se silniční cyklistika stane novou vášní, jsou dostupnější varianty, postavené na stejné platformě, jen s pozměněnou výbavou. Tam se pak cena pohybuje téměř na polovině než u UCR 70.

 

Další informace o dostupných modelech najdete na stránkách výrobce: kellysbike.com

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková