MASIV – závod, v kterém jde o bikování, o zážitky a poznání

Sportovní akce s kámoškou nebo romantický zážitek s cyklisticky posedlým přítelem? Máme pro vás tip! I to vám může naplnit jeden netradiční etapový závod, inspirovaný formátem světově proslulého Cape Epicu.

Nový MTB etapový závod dvojic Masiv stage race nabízí  ve čtyřech dnech 4 etapy, 250 km v sedle, pár přísnejch kopců, nejlepší traily na různých místech českého Masivu. Že to není nic výjimečného? Nevšední zážitky nabídne nejen samotná jízda, ale cestování nebo dokonce nocování ve speciálně vypraveném lůžkovém vlaku. 

Závod má velké ambice a hned pro premiérový ročník připravil čtyři atraktivní etapy. Celkem nabídnou 250 kilometrů a okolo 6 tisíc nastoupaných metrů. A nejen to…

4 etapy, 4 oblasti a stovky zážitků

Přibližně 30 km západně od Prahy čeká první etapa závodu Masiv. Povede Křivoklátskými lesy, více jak 80 % trasy povede po přírodních cestách mimo silnici, během 70 km nastoupáte 1400 m převýšení.

Svět rašelinišť, jezer a hlubokých lesů tvoří největší národní park Střední Evropy. Hostitelem druhé etapy bude královna českých lesů, Šumava. Druhý úsek je sice papírově nejkratší, ale dokonale otestuje vaši připravenost. Na zhruba 50 kilometrové trati na vás čeká téměř 2 000 výškových metrů.

Slavkovský les  a okolí Lázní Kynžvart je místem, kde se můžete těšit na oddychovější třetí úsek etapového závody Masiv. Trasa vede převážně po lesních a polních cestách na území chráněné krajinné oblasti. Zhruba 70 km dlouhá etapa bude posledním testem před velkým sobotním finále na úpatí Krušných hor.

Královská etapa čtyřdenní dobrodružství zakončí. Na úpatí Krušných hor se pojede kolem Mosteckého jezera a barokního zámku Jezeří, kde kdysi řádil i slavný Casanova. Zapotíte se při stoupání nad koridorem plynovodu Transgas a prosvištíte větrným parkem v Nové Vsi.  Při poslední zkoušce se budete muset poprat na téměř 80 kilometrové etapě s více než 1800 výškovými metry.

2

Závod se pojede jako MTB maraton v kombinaci s prvky cross country a servis bude na úrovni těch nejlepších akcí v Česku včetně zajištění bezpečnosti, jasného a dostatečného značení tratí, občerstvovaček, zdravotní služby či servisu kol. O účastníky bude postaráno tak, aby se mohli soustředit jen na závodění.

„Závody na bajku pro mě osobně nejsou tolik o výsledcích, ale spíš o partě, se kterou na ně jezdím. Loni v létě jsme se s klukama přihlásili na etapák v Chorvatsku a už tenkrát vznikla myšlenka udělat podobný závod i v Česku. A ta osobní zkušenost mě pak naprosto dostala,“ říká Martin Pešta, ředitel závodu. „Chceme, aby to byl poctivý závod – pořádně tratě, na kterých si dají všichni do těla, profesionální servis a skvělá atmosféra. Závod, o kterém se bude mluvit hodně dlouho a který si rychle získá prestiž.”

+

Pro koho je Masiv?
Pro dobrodruhy, kteří chtějí zažít na kole něco víc a neustále něco nového objevovat. Pro ostřílené borce, kteří si umí sáhnout na dno a kteří chtějí vyhrávat. Pro všechny, kteří touží po zajímavých výzvách i poznání svých limitů.

Masiv ovšem přinese víc než jen bajkový zážitek. Po jednotlivých štacích se bude cestovat speciálně vypravenou soupravou Českých drah. Každý závodník bude mít ve vlaku své stálé místo a je možné spát přímo ve vlaku v lůžkovém či lehátkovém voze ve vlastním kupé. Součástí vlakové soupravy budou také dva společenské vozy, v nichž bude probíhat briefing na následující etapy. K dispozici je i ubytování v partnerských hotelech. Cestování vlakem však není povinnost, mezi etapami je možné přepravovat se vlastním autem nebo si zajistit ubytování na vlastní pěst.

Lákavé? Stačí jen sehnat parťačku do dvojice a zaregistrovat se v kategorii ženy. Nebo přemluvit přítele, kamaráda a zkusit to v mixu. Zážitky zaručené!

Masiv MTB STAGE race v kostce

Kdy: 20.-23. září 2017

Co: etapový MTB závod dvojic

Kde: 4 různé etapy v Českém Masivu

Základní údaje: 250 km, + 6000 m

Osobnosti na startu: František Raboň, Richard Gasperotti, členové juniorského týmu ČS MTB

Více informací: www.masivmtbrace.cz

 

Kompletní informace o Masiv MTB stage race včetně registrace na www.masivmtbrace.cz.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková