Holky pojedou Masiv na prosecco

Nikdy nejely etapák, nejvíc se těší na cestování vlakem a bojí se, že v cíli na ně nebude nikdo čekat se skleničkou prosecca. Pavla a Monika, dvě odvážné holky, co se v září pustí do etapového závodu Masiv. Na co se nejvíc těší?

Tyhle holky, to je povedená dvojka. Na Masiv si nedělají žádné extra ambice. Chtějí dojet do cíle, vždycky stihnout vlak, pořádně si užít. A možná ve vlaku stihnout i nějakou pařbu. Ale nepleťte se, poctivě trénují!

„Už jsme byly spolu jezdit třikrát, projely jsme si dvě etapy a při jedné se ztratily,“ přiznává se smíchem Pavla Tomsová. „Ale klape nám to skvěle!“ Parťačka Monika přidává: „Známe se rok, daly nás dohromady moje tréninky, které vedu a na které začala Pája chodit. Nějak jsme si sedly a vymýšlíme jednu srandu za druhou. Pája je ten nejlepší parťák, co si můžu přát, nikdo jiný by do takové šílenosti se mnou nešel.“

Šílenosti? I to může vyvolávat pohled na propozice závodu: 4 dny v sedle, 4 etapy v různých lokalitách, 220 kilometrů a přes 7 tisíc výškových metrů. Ale kdopak by se bál … „Koncept akce je skvěle vymyšlený, bude to takový prima sportovní prodloužený víkend. Bohužel ty romantické vyhlídky v hezké přírodě momentálně narušuje oznámení o náročnosti tras a nutnost splnění časového limitu, takže to o kochání moc nebude,“ lituje na oko Pavla.

Ještěže to ale všechno bere s nadsázkou. „Jestli mám z něčeho obavy? JO! Bojím se, že se budou všichni soustředit na výkon a že se nikdo nebude smát, že na občerstvovačkách nebude prosecco, že mi nikdo nepomůže tlačit kolo do kopce a že mi ujede vlak,“ vyjmenovává Pavla.

A Monča přidává: „Snad nepíchnu, neumím totiž vyměnit gumu. Doufám, že Pája trénuje!“

Ať už to s Mončou a Pavlou dopadne jakkoliv, rozhodně budou patřit k hvězdám Masivu. A pro ty se určitě v cíli najde víc než láhev prosecca. Nebo třeba dvě!

holky_masiv


Autor: TZ

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková