Rosti, Briko a ty další.

Je libo něco pěkného do cyklošatníku? Sázka na italskou módu je správnou volbou. A pokud máte ráda trochu odvážné designy, pak jste tu na správném místě.

V půlce srpna proběhla prezentace novinek několika italských značek, které má ve svém portfoliu společnost Lom Trading, patřící bývalému silničnímu profesionálovi Lubošovi Lomovi a jeho ženě Evě. Některé z nich jsou na českém trhu již řadu let, jiné zavítaly do cyklistických obchodů nedávno.

Mezi ty prvně jmenované patří například světoznámá značka Briko, jejíž helmy proslavili takové sportovní hvězdy, jako byl lyžař Alberto Tomba nebo cyklista Mario Cipolliny. Dnes Briko nabízí i další doplňky, jako jsou brýle a oblečení.

Eva Lomová př prezentaci novinek

Relativním nováčkem, který ale stoupá dynamicky vzhůru a vzbuzuje zájem cyklistických příznivců je značka Rosti, tu jste mohli poprvé vidět na loňském veletrhu For Bikes.

Za velmi nápaditým, někdy až lehce extravagantním designem stojí rukopis Gionamiho Alborghettiho, který se nebojí použít výrazné barvy, odvážné geometrické tvary, písmena, inspiraci nachází i v říši zvířat.

11

Kolekce pro sezónu 2018, která byla představená formou módní přehlídky, obsahuje celkem 12 pánských a 8 dámských setů.  Dresy jsou ušité z kvalitního italského polyesteru, ty dámské mají slim střih, s širokými lemy na rukávech, se silikonovým zakončením, většina je s celorozepínacím skrytým zipem.

V krátkém fotoreportu vám představíme některé z nich.

Růžová tříčtvrtky

ROSTI Fury – dres s krátkým rukávem a 3/4 kalhoty stejného designu. V této kombinaci budete nepřehlédnutelná.

25 červený-zelený

ROSTI Pecore je v nabídce ve dvou barevných provedeních, pokud neholdujete růžovo-černé kombinaci můžete mít i ve velmi zajímavé zeleno-černé.

Rosti II-zákulůisí

Italský návrhář Gionami Alborghetti se barev nebojí, což dokazují dresy ROSTI Norma v pánském i dámském provedení. 

ROSTI Gallo a Explorer – dva motivy, spousta barev, spojených do originálního designu, ke kterému ladí vyklidněné černé kraťasy Nografic

Značku Briko už jsme tu zmiňovaly, i od ní můžete mít velni povedené cyklistické komplety. Jejich předností je ultralehký polyester v 3D úpravě, z kterého jsou ušity, perfektně přilehají na tělo. Oproti Rosti jsou v klidnějším designu, nicméně s osobitým nápadem.

01 BRIKO červeníé

Ještě jedno zastavení u značky Briko jejíž hlavní doménou jsou helmy a brýle. Na trh přichází s novinkou, inovovaným silničním modelem Gass Fluid, který má speciální systém vycpávek, které obsahují malé množství tekutiny a pěny. V případě pádu pak májí tyto polštářky schopnost absorbovat až o 35 % více síly z nárazu hlavy. Údaje vychází z laboratorního měření a jde o systém ochrany nové generace. Tato horká novinka bude v Česku k mání za 4960,- Kč, v nabídce bude také verze bez ochrany Fluid, tu pak pořídíte o necelých 800,- Kč levněji.

Smutnit nemusí bikeři, na trhu je i model do terénu, konkrétně model Ventus Fluid se spánkovou ochranou Protetto. Ten využívá zkušenosti z výroby sjezdařských helem, které měly podobný systém ochrany zátylku. Cena této helmy je 4 120 Kč.

Z široké nabídky brýlí vybíráme jeden model (zatím byl pouze v katalogu), který zaujme především ty, co hledí na gramy. Novinkou je bezobrubový model Superleggero, s fotochromatickým, laserem řezaným sklem, celé brýle váží pouhých 21 gramů!

14

Vraťme se ale zpět k oblečení a úplně novince mezi značkami společnosti Lom Trading a tou je Rock Experience. Že jste o ní nikdy neslyšeli? Není divu, založila ji totiž firmy Fashion Victims, která dosud dělala zakázkovou výrobu pro některé světové značky. Nyní přichází na trh se svou, dostupnější nabídkou a vlastním designem. Svým potenciálním zákazníkům nabízí široké spektrum oblečení hned ve čtyřech kolekcích: Active, Mountain, Trail a Climb. Je tedy z čeho vybírat, jak pro různé sportovní aktivity, tak i klimatické podmínky.

13

Určitě se můžete těšit na podrobnější představení některých zajímavých produktů, nebude chybět i detailnější představení značky Bottecchia. Ta nese jméno starého italského cyklisty, který jako první vyhrál pro svou zemi slavnou Tour de France a v nabídce pro český trh jsou hodně zajímavé modely silniční i horské. Máme se tedy na co těšit!

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková