Eurobike 2017- Top Ten očima (ne)obyčejné cyklistky.

Druhá várka zajímavostí z letošního Eurobike je od naší redaktorky Jitky, která si tu jako návštěvník odbyla premiéru. Co jí zaujalo nejvíc? Přehled 10 zajímavostí je tu…..

Cyklistické veletrhy Bike Brno nebo For Bikes, konané v naší domovině, jsem navštívila za poslední roky mnohokrát, Eurobike byl pro mě letos premiérový. Přeci jen mi cestu vždy komplikovala vzdálenost, a hlavně časová náročnost výpravy, protože jeden den je na největší evropskou akci dost málo. O to větší natěšení jsem prožívala při letošní cestě do Friedrichshafenu, kde se celý cyklistický svátek na přelomu srpna a září odehrával.

V době internetu si můžete na svém monitoru sice vše v klidu prostudovat, ale není nad osobní kontakt, sdílení atmosféry a samozřejmě té možnosti si vše v osahat a na vlastní oči prohlédnout.

Zde je mých deset vybraných produktů, které mě zaujaly a vůbec bych se nezlobila mít je ve své cyklistické šatně a garáži.

Vaude-bunda

Sice jsou Němci známi tím, že se více zajímají o praktičnost než o estetično, ale Vaude se svou kolekcí 2018 mne zaujalo více než ne úplná nabídka mé dosud oblíbené značky Maloja. Třeba tahle modrá prošívaná bunda do chladnějších dnů by našla v mém šatníku uplatnění.

Giro
Vaude-boty

Pletená móda je in a hitem následující sezóny jsou pletené tretry. Našla jsem je jak u Vaude, tak u Giro. U obou značek mají své kouzlo. Giro na mne působí jako lehká vycházková obuv s tkaničkami, zato Vaude jako boty ne nepohody se systémem Boa. Beru oboje!

DeRosa

Italská klasika De Rosa, která neomrzí a efekt laku, který se mění dle úhlu pohledu? Hned jsem si vybavila dnes již neexistující americkou značku Klein. Jen info pro vás, za výjimečnost se platí.

Edacciai
Parlee

Silnička či časovkářský speciál v designu jako kdyby je namaloval Mondrian? Moc barevné? Ale proč ne! U Edacciai či Parlee se toho nebojí! Našla byste odvahu na takovou barevnou kombinaci?

Wowow

Barvy ještě jednou. Obaly na baťohy od Wowow nejenže ochrání batoh proti dešti, ale hlavně jsou reflexní, a tedy budete vidět! Nesundávala bych jej ani za sucha, rozhodně totiž není nudný!

Lauf (2)

Pro pivní specialistky doporučuji rámovou sadu Lauf. Nejen že získáte zajímavou vidlici, ale také díky chybějícímu přesmykači i stylový otvírák na láhve.

TABOR

Elegantní spojení kůže, korku a dřeva od Tabor. Ti se sice specializují hlavně na sedla, ale nabídku rozšířili také o kabelky či peněženky. Kvalita znatelná na první pohled.

Lake

Kdo by neznal výrobce kožených bot Lake a kdo by nechtěl využít možnost si navrhnout vlastní design? Ukázky, které byly na stánku lákaly to okamžitě vyzkoušet.

Značka Moto a jejich platformové pedály ze dřeva a barevného šmirgl papíru je něco, na co jsem nevěřícně koukala, opravdu neotřelý nápad. Jak ale budou fungovat, toť otázka.

Pahoj

Za značkou Påhoj je jasná ukázka akční mámy, která se nebojí vymyslet a vyrobit zlepšovák. V jeden okamžik je dítě na kole v sedačce, v druhý okamžik se ze sedačky stane kočárek.  Tento kousek byl oceněn v soutěži Eurobike Award kategorii Start-up Award.

Se zajímavostmi z Eurobike 2017 se na našich stránkách rozhodně neloučíme, těšte se brzy na další nášup fotek a postřehů.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková