Geniální GENIUS a další novinky SCOTT 2018

Když se řekne univerzální bike, přestáváte poslouchat? Teď naopak zbystřete….

První zářijový týden proběhla prezentace a testování novinek značky Scott. Tahle švýcarská značka opět dámy potěší velkým výběrem i zajímavými inovacemi. Přesněji řečeno, to platí i pro mužskou kolekci, ale my se zaměřily na dámské modely, které byly k dispozici. Kdo sleduje dlouhodobě nabídku od Scottu ví, že už mnoho let nabízí dámskou řadu s označením Contessa a to jak v silničních, tak i bikových modelech. Silničky tentokrát na prezentaci chyběly, na vině nebylo nic jiného než kapacita prostor, v kterých prezentace probíhala a možná i tak trochu rozhodovala lokalita, protože nedaleké Trutnov trails, na které se s koly také jezdilo, vybízely představit maximální množství terénních kol.

Contessa Genius 710

A právě z této sekce je zásadní novinka, přepracovaný Genius. Ten je v nabídce v karbonové i hliníkové verzi a můžete tu kombinovat jak 27,5“, tak i 29“ kola, včetně velmi oblíbených pluskových plášťů, aniž by se změnila jeho geometrie. V případě 27,5“ kol je bike osazen plášti o šíři 2,8, na velkých 29“ kolech pak 2,8“. Kolo se tak stává i hodně univerzálním. Má o půl stupně větší hlavový úhel a také oproti loňskému modelu ještě kratší zadní stavbu, tím se kolo stává ještě více hravější. Na uzamykání se používá patentovaný systém Twin Loc, kdy se přední i zadní zdvih zavřou zároveň.

Contessa Scale RC 900 a levnější verze Scale 30

V kolekci r. 2018 samozřejmě nechybí velmi žádané hardtaily Contessa Scale. Na výběr jsou modely od nejlevnější hliníkové verze Scale 40 za 21 tisíc korun, až po závodní model Scale RC 900, v ostré výbavě, za který zaplatíte něco přes 110 tisíc. Celkem úcythodných 6 modelů s označením Contessa!

sPARK
Contessa Spark 910
Genius a Spark, tak podobné, tak odlišné

Podobně pestrá je nabídka mezi Sparky, modelem, které vezla i vítězka loňských olympijských her v Riu, Jenny Rissveds. Tento celoodpružený bike je dostupný ve dvou karbonových verzích a třech hliníkových, přičemž nejvyšší Spark RC model se odlišuje výbavou i velikostí zdvihů (100 mm), ostatní disponují 120 mm. Cenové rozpětí je mezi pěti modely téměř sto tisíc, za Spark RC 900 zaplatíte 145 990,- Kč, za nejlevnějšího fulla v hliníku necelý 54 tisíc.

Revox Team

Společnost Endorphin Republic, která zastupuje kromě značky Scott i mnoho dalších, představila zajímavá kola s logem Bergamont.  Jde o německou značku, v jejímž portofólu je řada zajímavých karbonových fullů i hardtailů, tlumených i výrazně barevných designů, nechybí ani elektrokola.

Jako jeden z hodně zajímavých modelů je karbonový hardtail REVOX Team, s odlehčeného kompozitu, osazený sadou Sram XX1 Eagle, 1×12, jehož váha je 9,5 kg. Cenou necelých 57 tisíc bude velkým konkurentem pro kola stejné kategorie zavedených značek.

A teď kousek krásy, dámy.  Jaké jsou barevné trendy? Zaujme vás cihlově červená nebo utlumená modrá kombinace? Co je jasné, že oblečení z větší části koresponduje s designem kol. Stejně tak, že u oblečení značky Scott se můžete spolehnout na kvalitní, funkční materiál a u mnoha doplňků objevíte zajímavé a užitečné detaily. Zda si vyberete v barvě, střihu, záleží na vkusu každé z vás. Určitě pro nikoho není žádnou novinkou, že značka Scott má i rozsáhlou běžeckou kolekci, kde sází na osvědčenou „race“ černo-žlutou barevnou kombinaci. Na své si ale přijdou i příznivkyně veselejšího designu.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková