Ghost, Lapierre a ti další. Novinky pro dámy

Ghost útočí fully, Lapierre krásnou silničkou, novinka Nalini vás potěší nadílkou krásných dresů. Holky, vyberete si!

Před pár týdny představila společnost Schindler novinky na nadcházející sezónu. V jejím portfoliu je úctyhodný počet 14 značek, proto v Novém Městě na Moravě, kde prezentace probíhala, byla k vidění jen část z chystaného. Pojďme se alespoň na něco z té spousty zajímavostí podívat. Vedle dvou výrobců kol, německého Ghosta a francouzského Lapierre byl představen nový přírůstek – značka Nalini, italský výrobce cyklistického oblečení.

NALINI

nailini
Nalini

Opakovat to, že v Itálii je řada rodinných firem s dlouhotrvající tradicí, kde je hlavním parametrem nejvyšší kvalita, je možná zbytečné. Ale na spoustě produktů je to jednoduše vidět. Detaily, které je odlišují od ostatních, nepřehlédnutelné designy. I o tom je kolekce Nalini.

LANAO FS

Naše pozornost cílila primárně na dámské produkty, stranou nezůstaly ani modely z tzv. unisex řady. K těm se ale dostaneme později. Ghost již několik let prezentuje dámskou řadu kol, nesoucí jméno Lanao.  Vedle klasických hardtailů, kterých je v nabídce neskutečných 20 variant, se do popředí dere celoodpružený bike Lanao FS. Ten je postaven na hliníkovém rámu a osazený 27,5“ koly.

Lanao FS
Lanao FS

Bike se zdvihy 130 mm je dostupný ve třech specifikacích, nejlevnější 2.7 je osazen sadou Shimano Deore, nejvyšší s označením 5.7 má kombinaci XT a SLX, o tlumení se stará vepředu i vzadu vidlice, respektive tlumič od FOXe. Cenové rozpětí je od 37 990,- v případě nejlevnější verze až po 59 990,-, což je velmi sympatická cenovka za model nejvyšší.

TERU 

Teru

Tím nabídka novinek pro dámy od Ghostu nekončí. Není významné značky, které by v nabídce chyběl e-bike, to platí i u německého výrobce. V dámské sekci je možnost pořídit jak hardtail, tak i celoodpružené kolo. V prvním případě hledejte v modelové řadě Teru, která nabízí 27,5 i 29“ varianty, přičemž u středních rozměrů jsou nasazeny pluskové pláště.

E-bike Teru 5.7+ disponuje 120 mm zdvihem, osazen je kombinací sad Shimano XT a SLX, motor i baterii zajišťuje německý leader v elektropohonech, Bosch. Dámy menšího vzrůstu se nemusí obávat, na trhu budou velikosti od XS po L.

E-bike LANAO FS S 

lanao e-bike

Ještě větší parádičkou bude terénní e-bike Lanao FS S, které má oproti standardnímu fullu 10 mm odpružení navíc. Shodně je ve třech specifikacích, nejvyšší model 6.7+ má ve výbavě osazení Shimano XT a SLX, v tomto případě se i o elektropohon postará japonský výrobce, konkrétně tu najdete motor Shimano Steep 8000. K dispozici máme zatím jen produktové foto právě prezentovaného nejvyššího modelu. 

LECTOR

Lector

Zaujal nás také jeden zástupce unisex kol, jeho předchůdce jsme na našich stránkách již také představily. Jde o karbonový hardtail Lector. Jeden z nejúspěšnějších a zároveň nejprodávanějších modelů se na trhu objeví v deseti specifikacích. Byť nejde o novinku, zaujímal Lector poměrně velký prostor tak, aby bylo možné shlédnout nejen výbavu jednotlivých modelů, ale i různorodý design. Kromě celočerného matu a race černo-bílé kombinace dominovaly výrazné barvy, včetně reflexních-zelené, oranžové a svítivě žluté. Kdo se barev nebojí, bude mít těžký výběr.  Náš favorit, a nejen pro barvu je Lector 5.9, osazený sadou Sram Eagle 12. s jednopřevodníkem. Eagle 12 nabízí obrovský rozsah, pastorky jsou s 10–50 zuby. XC bike disponuje 100 mm odpružení, a o které se postará vidlice RockShox Reba RL, s možností blokace z řídítek.

LAPIERRE Overvolt HT

Lapierre

Co krásného nachystal Lapierre? Jako malé lákadlo jsme vybraly dvě kola. Na skok se vrátíme k e-bikům, ty ve Francii rozhodně umí i po designové stránce, vždyť jejich karbonový Overvolt AM 900 vyhrál prestižní ocenění Eurobike awards 2016. Pro ženy jsou v kolekci 2018 dva nové modely, jeden reprezentující kategorii celoodpružených kol, Overvolt XC 300+ W, druhý je hardtail, což napovídá i jeho označení Overvolt HT 500+W. Oba e-biky mají 120 mm zdvih a shodně jsou vybaveny semi integrovanou baterií a středovým motorem japonského výrobce Yamaha. Oba biky jsou osazeny 27,5“ ráfky, zároveň nabízí variabilitu a kola střední velikosti si můžete vyměnit za velká, devětadvacetipalcová kola. Především hardtail patří mezi dostupné e-biky, katalogová cena je 65 990,- Kč.

SENSIUM

Sensium 600
Sensium 600

Lahůdka na závěr. Svět úzkých galusek nabírá mezi ženami na oblibě. I proto jsou v nabídce Lapierra hned dva celokarbonové modely Sensium 600 W a 500 W. Prvně jmenovaný je v dokonale vyladěné výbavě, připraven na závodní zatížení i dlouhé jízdy. Osazení novou sadou Ultegra, compact drive s převodníky 50-34, ráfky Mavic Aksium a úzké pláště Continental Ultra sport v 25 mm šíři jsou toho důkazem. Design přiznává své zařazení, tedy do dámské kolekce, ale s růžovou barvou se tu neplýtvalo a celkový dojem je velmi působivý. Stejně tak i cena za tuto povedenou silničku, můžete ji mít za necelých 66 tisíc.

Určitě se spolu s námi můžete těšit na podrobněší představení a také testy nejen zde představených modelů.

Info o všech dostupných novinkách pro r. 2018 najdete na stránkách dovozce.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková