SP Koksijde: Češky v šesti, na start se postaví i bikerka Jolanda Neff

Dnes pokračuje světový pohár v cyklokrosu, v belgickém Koksijde uvidí i bikovou mistryni světa…

Cyklokrosový SP dnes pokračuje v belgickém Koksijde a úderem 13:30 hod vyrazí na trať elitní ženy. Česká republika má v této kategorii hned šest závodnic, vedle nejzkušenější Pavly Havlíkové přijela do písečných dun bojovat i Karla Štěpánová, Tereza Švihálková, Martina Mikulášková, Elizabeth Ungermanová a také závodnice profesionálního silničního týmu Bepink Cogeas, Nikola Nosková.

Po dvou závodech, které se uskutečnily v zámoří (Iowa City a Waterloo) a kde se dařilo Kateřině Nash (1. a 6. místo), se kolotoč světových pohárů přestěhoval na evropský kontinent. A právě v belgickém Koksijde, tradiční zastávce SP, se očekává silná konkurence i parádní atmosféra, kterou zdejší fanoušci umí vytvořit. Dílem tomu přispívá i velmi atraktivní trať, která vede přes vyhlášené písečné duny a dokonale prověří fyzičku i techniku všech závodníků.

Česká televize vysílá závod žen v přímém přenosu, určitě stojí za to se dívat, třeba i proto, že se na startu objeví aktuální mistryně světa v cross country Jolanda Neff. Zda chce napodobit svou někdejší týmovou kolegyni, Francouzku Pauline Ferrand Prevote, o bude usilovat o titul i v další cyklistické disciplíně zatím švýcarská bikerka neprozradila. Každopádně má cyklokros ve svém tréninkovém programu až do prosince, kdy se chce ukázat na dalším SP v belgickém Namuru.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková