Trek Bike Night #2: Jak vítěz minul cíl a Karla Štěpánová laškovala

Parádní sportovní výkony, šrámy s trochu krve i spousta veselých zážitků, takový byl druhý noční závod ze seriálu Trek Bike Night 2017

Druhým dílem pokračovaly noční závody seriálu Trek Bike Night, opět v Hostivařském lesoparku, ale na odlišeném okruhu, než jaký patřil úvodnímu závodu.  Oproti loňskému roku, kdy trať promáčel celodenní déšť, přivítalo závodníky ideální počasí. Podvečerní teplota kolem 13 stupňů dovolila vyrazit většině v kompletu krátký-krátký.  Na start se postavilo přes sedm desítek závodníků, v poli nechyběli obhájci předešlého vítězství, Karla Štěpánová (N1 Team) i Petr Kubelka (BMC Skibikecentrum.cz). 

Trek bike night

Trať vyzdobená několika novými technickými pasážemi byla převážně suchá, přesto se našly úseky, které závodníky potrápily, ba dokonce poslaly k zemi. Prostě šikmý vlhký kořen umí proškolit. Favorit mužského závodu Petr Kubelka za to vzal ostře hned od prvních metrů a po úvodním čtyřkilometrovém okruhu si s týmovým kolegou  Milanem Hanykem vybudovali mírný náskok nad dalšími pronásledovateli. Cílem projeli s minimálním rozestupem pouhých 3 vteřin, ale k údivu přihlížejících se prohnali ostrým tempem a pokračovali dál. Souboj je pohltil natolik, že se zkrátka spletli v počtu odjetých kol a přehlédli i údaj světelné časomíry. Borci ale závod doslova zaletěly jak rakety, takže jim pár kilometrů navíc síly nevzalo.

Třetí místo patřilo Milanovi Černému z týmu Ski a Bike centrum Radotín. Ten se vydal ze všech sil, zezadu na něj zle dotíral loňský vítěz seriálu, Pavel Nosek. „Tím, že se do celkového hodnocení započítávají časy, nikoliv pořadí, jede se šrot až do cíle“, nechal se slyšet sympatický závodník, který jezdí nočky od jejich nultého ročníku!

Trek bike night

 

Podobně ostře jela celý závod Karla Štěpánová, přestože byla jasnou favoritkou a neměla k sobě konkurenci. „ Jelo se mi fantasticky. Trenér mi řekl, že mám jet na doraz a trochu „laškovat“ s s chlapama. Už při rozjetí jsem cítila, že to dnes půjde“, řekla nám v cíli závodnice, která bere nočky jako přípravu. „ Čekají mě dva velké závody v cyklokrosu, příští týden je SP a pak za dva týdny na domácí trati ME v Táboře. Tady si skvěle zatrénuju, světlo mi nijak nelimituje, jen jedu trochu pomaleji z kopce, protože nechci riskovat pád kvůli pochroumanému rameni“, pospala Karla své plány a slíbila účast i na třetím závodě. „Točnou mám v plánu, mám to tam moc ráda, na ten závod se fakt těším“.

karla

Na „bednu“ doprovodily Káju Madla Fantová, která byla celkově na druhém místě a zároveň jako mamina dvou dětí vyhrála i kategorii „ženy-zkušené“. Svou chvíli slávy i potlesk při vyhlašování si užila Šárka Pospíšilová, která sice dojela s výraznějším odstupem, ale bojovala ze všech sil až do konce. „Čekala jsem to trochu lehčí, trápila jsem se v technice. Ale je to v hlavě…jízda ve tmě mi nevadí, ale šikmý mokrý kořeny, tam jsem jela hodně s respektem“, řekla v cíli třetí žena, která se těší na finálový dlouhý závod.

Trek bike night

Seriál se stěhuje z hostivařského lesoparku do lokality Točná, kde se jede opět okruhový závod na zdejších trailech. Více info na: www.omexym.cz

Výsledky zde

Foto: Barbora Klap a Kačka Polívková

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková