Kateřina Nash zpět v Evropě, dnes dojela na SP v cyklokrosu šestá

Čtvrtým dílem pokračoval SP v cyklokrosu, představila se i pětice českých reprezentantek. Nejlépe se dařilo Kateřině Nash…

V dánském přístavním městečku Bogense, zbrusu nové lokalitě cyklokrosového Světového poháru, se dnes odehrálo již čtvrté klání tohoto prestižního seriálu.  Na náročném a hodně rozbláceném okruhu, který vedl těstě podél moře ukázala největší sílu aktuální mistryně světa i Evropy, Belgičanka Sanne Cant. Z českých závodnic si nejlépe vedla Kateřina Nash, když projela cílem na šestém místě. Národní šampionka a doma neporazitelná Pavla Havlíková skončila na 11 příčce.

Belgická závodnice, která před dvěma týdny získala evropský titul, jela v podstatě systémem start-cíl. První dva okruhy z pěti předepsaných jela na čele. Potom se na ni dotáhla Britka Helen Wyman, která těžila ze své vysoké postavy a v prudkých rozblácených výbězích byla o něco lepší. Sanne Cant si ale byla vědoma své silové převahy, kromě velkého tahu po rovinách měla navrch i v jednom technickém výjezdu, který zdolávala v sedle kola, zatím co její soupeřka ho běhala. Ve čtvrtém, předposledním kole se od britské závodnice odpoutala a směřovala za vítězstvím. Přesto si Cant prožila krušné chvíle, když se jí půl kola před cílem  zasekl řetěz a jeho vyproštění trvalo poměrně dlouho. Britka se tak na okamžik ocitla na prvním místě, ale Belgičanka ukázala, že má ještě dostatek sil a nakonec si bezpečně dojela pro své další cenné vítězství.

Napínavý boj se odehrával i o třetí medaili, když mezi sebou soupeřila dvaatřicetiletá bikerka Eva Lechner s o 7 let mladší americkou nadějí, Katie Keough, která nakonec Italku v cílové rovině přespurtovala.

Kateřina Nash se po pomalejším startu  pohybovala na zhruba 12 pozici, postupně se propracovala na průběžně 7-9 místo, v posledním kole se dokázala ještě o jedno místo posunout vpřed na velmi pěkné šesté místo. Pavla Havlíková předvedla bojovný výkon, nakonec skončila v polovině druhé desítky.

CYKLOKORS Dánkso

Výsledky ženy Elite:

1. Sanne Cant (BEL, Beobank-Corendon) 41:19 min
2. Helen Wyman (GBR, Kona) +0:09
3. Katie Keough (USA, Cannondale Cyclocrossworld) +0:48
4. Eva Lechner (ITA, Clif Pro) +0:51
5. Ellen Van Loy (BEL, Telenet Fidea) +1:19
6. Kateřina Nash (Clif Pro) +1:20

15. Pavla Havlíková (KC Kooperativa Jablonec n.N.)
22. Nikola Nosková

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková