Vánoční vyjížďky. 4 + 1 extra tip, kam vyrazit

Už dnes, ale také na Štědrý den i další vánoční svátky můžete provětrat svůj bike a vyrazit na některou z pořádaných vyjížďku. I Dámy se chystají…

Ranní dávka cukroví, dopoledne plné pohádek, když to vyjde, tak krátká procházka a pak už honem na bohatou štědrovečerní večeři. Je tohle scénář vašich vánočních dní? Co to letos zkusit jinak? Ráno k snídani výborná domácí vánočka, s klidem si dopřejte i kousek navíc, ať má tělo energii. Protože program je jasný: pěkně se obléknout do sportovního a vyrazit se skupinou stejných nadšenců na vánoční vyjížďku.

Ani v průběhu vánočních svátků nemusíte zahálet! I na tyto dny se organizují cyklistické vyjížďky. Jejich účelem není najet obří porci kilometrů, ale jde tu především o pohodové setkání přátel, se společným zájmem a s chutí se provětrat a pobavit.

A pokud paříte mezi ty, kterým se v teplotách mezi 1-5 C na kolo nechce, máme pro vás jeden tip na zajímavou akci běžeckou.

Tradiční vánoční cyklojízda s cyklomejdanem BIKE JESUS na Žižkově

Datum:   21.12.
Sraz:  v 18 hod
Místo:  nám. Jiřího z Poděbrad

Vyzdobte si svá kola světelnými dekoracemi nebo rovnou vánočním stromečkem. Čeká vás zhruba hodinu a čtvrt dlouhá cyklojízda, s cílem v BIKE JESUS (v Orebitské ulici č. 5). Tam se zahřejete punčem a také můžete vyhrát něco pěkného v nachystané tombole, jak jinak než s cyklistickou tématikou.

www.cyklojizdy.cz

Vánoční vyjížďka  s Cyklo Kučera Znojmo

Datum: 24.12.
Sraz v 9:30 hod
Místo: u prodejny Cyklo Kučera

Plánovaný odjezd v cca 10:00 a to po přivítání a konzumaci iontového nápoje. Cílové místo – sál restaurace v Mramoticích.

www.cykloklubkucera.cz

Vánoční vyjížďka s Krabcycles

Datum: 26.12.
Čas: 10:30-11 hod
Místo:  u lípy ve Štěchovicích (ulice Na Buku).

Akce pro zákazníky obchodu, kamarády a všechny správné cyklisty. Tato tradiční vyjížďka bude zhruba 17 kilomterů dlouhá, povede po po lesních cestách a částečně terénem, který zvládne každý. Zakončení samozřejmě v teple hospody u Vrňáků ve Štěchovicích.

www.facebook.com

Vánoční ranní běh

Datum: 24.12.
Čas: 9 hod
Místo: vchod do Stromovky (u Výstaviště)

Třetí ročník této nezávodní akce. Jde o přátelský běh, v délce 4km Stromovkou pro všechny věkové i výkonnostní kategorie. Každý rok jiná trasa kroužící parkem Stromovka. Jako odměna je pro účastníky nachystané domácí cukroví, alkohol a jiné pochutiny.

www.facebook.com


Štěpánská bikovačka pro Dámy na kole

 

Datum: 26.12.
Sraz: 10:45 hod
Místo: Kunratický les, U Labutě

Otevřená biková vyjížďka pro Dámy na kole (a jejich fanoušky). Trasa bude v nenáročném terénu, v délce  cca  2 hod + 1-1,5 hod, s přihlédnutím na klimatické podmínky. Místo občerstvení zatím tajné.  

Další info najdete již brzy facebook stránce Dámy na kole-sportovní vyjížďky a tréninky

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková