Blog DNK: Vyjížďka Mojekolo.cz pod taktovkou Dámy na kole.cz

Už dávno neplatí, že …”hanba mužům, kterým žena vládne”. Tentokrát to žena Monika měla za úkol…

Když před pár týdny Mojekolo.cz pořádalo první večerní vyjížďku od své prodejny v pražských Záběhlicích, organizátoři jen se odhadovali, s jakým úspěchem se akce ujme. Sešla se prima skupina, byť výkonnostně rozdílných jezdců a tak se pokračovalo opět na Valentýna a na tuto středu vyšla v pořadí již třetí vyjížďka. A ani tentokrát Dámy na kole nemohly chybět. Na VB profilu, kde si členky skupiny domlouvají společné tréninky proběhla rychlá komunikace a domluva srazu. To ale nikdo netušil, jak důležitou roli nakonec jedna z DNK dostane!  Tentokrát se totiž vyskytl problém s naším tradičním průvodcem, který musel odcestovat na závody a tak nastal problém – kdo povede partu v anoncovaném Krčském lese? Pravidelnou a nepřehlédnutelnou účastnicí vyjížděk je i akční dáma Monika a tak byla oslovena (opět sláva sociálním sítím J, zda by se rol průvodkyně neujala. Tady je její blog z akce, kdy za sebou táhla partu vlčáků (rozuměj pánů bikerů). Podle ohlasu tentokrát rozhodně nebyla “hanba, když mužům žena vládla“.

26196378_1744673698930032_2762626343252178478_n

Tuto oblast dobře znám a proto jsem dlouho neváhala a přijala roli průvodkyně. Ostatně traily v „Krčáku“ jsou pro nás DNK častým místem k tréninku.

 Po organizačních změnách na místě srazu se pořadatelé rozhodli oproti původnímu plánu sloučit dvě skupiny do jedné a společně jsme vyjeli směr Krčský les. Oba průvodci z minulých vyjížděk byli přítomni a bez jejich pomoci bych se neobešla, přeci jen nás nebylo málo. Po cestě jsem měla dost času si rozmyslet změnu trasy, tak aby vyhovovala všem. Původně měla totiž do Krčáku zamířit ta technicky zdatnější skupina.

A jak se nám jelo? Pocity má jistě každý jiné, zdatnější jedinci chtěli více adrenalinu, jiní by uvítali široké šotolinové cesty. Já mám vždy radši těžší varianty trailů, to se o mě ví. Mám ráda zábavné úseky jak ve sjezdech, tak i výjezdech. Tentokrát jsem musela zvolit občas kompromis a něco těžšího vynechat. Ve středu v podvečer se sešlo 12 bikerů, všichni odjeli a taky dojeli do cíle. Snad spokojeni. To je hlavní cíl těchto vyjížděk.

Někde uprostřed pelotonu se pohybovala další ze zástupkyň DNK, která ale původně měla v plánu zvolit tu pohotovější skupinu. Takže mě moc zajímalo, jak to z jejího pohledu probíhalo.

„Začátek dobrý, to se ještě jelo civilizací, ale pak i oranicí, děsným bahnem kolem košíkovské nádrže, kde kolo tancovalo pod zadkem jak splašená koza. Beze ztrát jsme dojeli do Krčáku a už to začalo, mraky kořenů, s bahnem to jakž takž šlo, ale s šířkou pěšinek za tmy jsem měla občas problém. Ale zvládla jsem to, nikde jsem si neustlala a kupodivu se držela zhruba v prostředku skupiny, což mě dost potěšilo. V celkem sevřené skupině jsme dorazili do cíle u prodejny Mojekolo.

I když sem se místy…no spíš skoro celý úsek trasy lesem  bála, moc se mi to líbilo. Trasa byla jako obvykle úžasná (po stažení do Garminu vypadá jako uvařená špageta spadlá na podlahu) a těším se na další noční výjezd. Ještě vzkaz pro ty, co váhají, zda jízdu zvládnou. Jako bludička jezdím velmi krátce, takže příště s námi!, vzkázala všem Katka.

Vyjížďky s Mojekolo.cz se nám líbí a doufám, že budou i nadále pokračovat, až začne být světlo na trailech, tuším velkou zábavu na biku. Bude to dilema, kam vyrazit, už brzy začnou i naše DNK jízdy!

 

Autor: Monika Kyselová

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková