Brýle Scott Leap – ochrana pro Tvoje oči, ať už běháš, jezdíš, chodíš

Zajímavá novinka z nabídky doplňků švýcarského Scottu…

Jak si cyklistky krátí čas, než konečně přijde jaro a bude příjemné klima na pravidelné vyjížďky? Určitě občasnou jízdou na trenažéru, ale určitě příjemnější je kontrola stávající cyklovýbavy, která většinou přinese zjištění, že je potřeba si něco koupit. Některé věci patří k milým rozmarům, jiné naopak k nezbytnostem, které nejen zdobí, ale i ochraňují. Dnes vám představíme zástupce té druhé kategorie. Multifunkční brýle od švýcarského Scottu.  

brýle Scott Leap

Brýle SCOTT LEAP

Tento nový model slunečních brýlí Scott je určen pro použití při různých druzích sportu, je k mání v 10 barevných variantách a kombinacích skel. Každý z nich má dva vyměnitelné zorníky do slunečných a oblačných podmínek.

Brýle Scott Leap jsou vybaveny současnými moderními technologiemi, zorníky mají 100% UVA a UVB ochranu, nabízí i funkci Impact protection, tedy ochranu proti poškození nárazem létajících kamínků při jízdě v terénu. Skla brýlí Scott překračují povinné standardy odolnosti, které jsou vyžadovány normami pro výrobu skel. Tvar zorníků umožňuje i dobrou ventilaci, brýle nechávají cirkulovat vzduch tak, že nedochází k jejich zamlžení.

brýle Scott Leap

Tvar rámu brýlí je navržen tak, aby seděl obličeji co nejblíže, tím zajišťuje i optimální a dostatečně široké zorné pole, což dokazuje i velikost zorníku, ten je široký 135 mm a vysoký 43 mm. Rám brýlí Scott Leap  je z dvojího materiálu, pevný rám a měkké stranice. Pružný materiál stranic se optimálně přizpůsobí velikosti hlavy, jejich povrchová, prostiskluzová úprava zaručuje, že brýle pevně sedí.

brýle Scott Leap

Brýle Scott Leap jsou určeny pro malou a střední velikost obličeje. K pohodlnému usazení výrazně napomáhá i přizpůsobivá nosní části, kterou lze nastavit podle šíře kořenu nosu. Nosní podložky jsou také v protiskluzové úpravě.

brýle Scott Leap

V základním balení je druhý vyměnitelný zorník, v čiré barvě, určený pro jízdu v špatných světelných podmínkách. Šedý zorník je naopak do slunečního svitu, blokuje zářená vysoké intenzity, tudíž snižuje únavu očí a chrání je.   

Při koupi brýlí dostanete pevné sportovní pouzdro a také pevný sáček z mikrovlákna, který poslouží na čištění skel a můžete ho využít i na další ochranu brýlí.

Test scott

Krátkodobý test

Brýle jsme dostaly k testování na cyklistickou sezónu, kdy můžeme prověřit jejich životnost, zjistit míru opotřebení i odolnost, až vyrazíme do terénu. Nicméně v tuhle chvíli už mají brýle „nalítáno“ skoro 1000 km na silnici, takže první zkušenosti si nechceme nechat pro sebe. V testu bylo zatím jen šedé sklo, bránící slunečnímu záření. To totiž patří ke každodenní jistotě na Kanárských ostrovech, kde jsem brýle zkoušela. Díky zkušenostem, kdy vás při trénincích provází celodenní a poměrně ostrý slunečný svit, jsem nechtěla nechat nic náhodě a vzala si s sebou i „náhradní“ (a prověřené) brýle Oklay s tmavými skly. Po první porovnávací jízdě mohly zůstat v šuplíku.

Šedočerný zorník naprosto bez problémů pohltil ostré slunce. Brýle jsou pohodlné, ramínka (stranice) ani po mnohahodinové jízdě nezačaly tlačit, pro mě nezbytná je i možnost nastavení šířky nosu, čímž se zvyšuje komfortní pocit z nošení.

Svou kvalitou, pohodlím, které brýle Scott Leap nabízí a s přihlédnutím na hodně příznivou cenu, se rozhodně nemusí bát i dražší konkurence.

Informace o dalších dostupných modelech na stránkách dovozce. Cena 2400,-

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková