DNK tip na nákup. Suspect animal. Bambusové potěšení

Razíš trend přírodních materiálů? Máš citlivou kůži a nejlepší variantou funkčního oblečení pro tebe je ho radši nemít? Zkus to jinak, zkus bambusové prádlo.

Dnes vám představíme funkční trička značky Suspect animal. České značky, jejíž zakladatelkou a majitelkou je sympatická dáma Laďka Daňková. Od ní jsme dostaly tři kousky k otestování a tak nezbývá, než vám je představit a podělit se o zkušenosti.

Značka Suspect animal má v nabídce poměrně pestrou škálu produktů, pro ženy, muže i děti, od civilních triček, až po ryze funkční prádlo.  Něco má příměs stříbrných vláken, něco je s bambusovou přízí, nebo z kvalitní 100% česané bavlny, vše ale spojuje jedno-oblečení je funkční a vhodné pro alergiky. Trička mají širší využití a jako první vrstva se hodí na mnoho sportů, cyklistikou počínaje, konče třeba cvičením ve fitku. My jsme při testu (při aktivitách outdoorových i uvnitř) navíc změnily destinaci a tedy i klimatické podmínky, trička s námi putovaly z Čech na Kanárské ostrovy a na Mallorku.

Značka Suspect animal nabízí tři řady triček s bambusovou přízí, podle jejího % zastoupení si můžete zvolit model z řady Bamboo Ultra, Light nebo Heavy. V testu jsme měly zástupce první kategorie, konkrétně model s krátkým a dlouhým rukávem vzor Hawai a jedno scampolo.

Suspect animal

Dámské funkční triko krátký rukáv HAWAII

Funkční, antialergické a ještě zajímavé? Se snahou nabídnout atraktivní design při zachování důležitých vlastností si ve firmě Suspect animal poradily hodně šikovně. Hawaiským motivem pestrobarevných květů (ale v nabídce jsou i mnohé další) potiskly polyester a ten použily v asymetrii na jeden rukáv a jednu bočnici. Majitelka trička tak získává nejen funkční, ale velmi slušivý kousek do svého sportovního šatníku. Tričko má anatomicky tvarovaný střih a ženskou siluetu navíc zvýrazňují barevně prošité ploché švy. Komfort při nošení zvyšují širší lemy na rukávech.

VÝŘEZ II
VÝŘEZ TRIČKO NA VÝŠKU

Tričko je maximálně příjemné už na omak, na těle jsou pocity totožné. Kdo zkoušel a nerozumí si s merino vlnou, má dokonalou náhradu v podobě tohoto přírodního materiálu. Oceníte také výhodu rychlého transportu vlhkosti od těla. Stejně tak, pokud se dostanete do situace, kdy musíte použít tričko opakovaně a bez praní, je tu bonus neutralizace zápachu. Potvrzujeme, protože jsme tento test po dohodě s paní majitelkou skutečně absolvovaly. Kdo se v létě chystá na bikepacking, bude mu tenhle kus oblečení skvělým doplňkem na cesty!

Tričko může posloužit jako první vrstva pod cyklistický dres, pro horké letní dny, které na Kanárských ostrovech panovaly, už bylo zbytečně teplé. Nicméně právě pro svůj design mělo využití různorodé, třeba na ranní rozcvičky na pláži při teplotách kolem 20 stupňů, ale třeba i při svižné chůzi na přímém slunci kolem moře, kde pofukoval svěží vítr. Tady je zas výhodou nejen sněhobílá barva, ale i ochrana před UV zářením, protože bambusové vlákno je schopné pohltit až 90% škodlivých UV paprsků.

suspect animal

Dámské funkční SCAMPOLO

Stejný základ, jako tričko s krátkým rukávem. Materiál u modelů  Bamboo Ultra tvoří z 96% bambusová viskóza a pružnost zajišťují 4% lycry. Hustota látky je 190g/m2, ideální gramáž na cyklistiku. Víc by bylo příliš teplé.

Přestože chybí části, kde by se dal využít potisk, dostanete slušivý nátělník, s ozdobným prošitím. Jeho využití je podobné, jako u trička Hawai, na kolo je hodně příjemné například pod volný freeride dres. Testováno na dlouhých vyjížďkách, ideální pod dres při ranním chladu, kolem poledne šup do batohu. Oproti umělým technickým materiálům nevýhoda delšího schnutí, při pauze na sluníčku se sice prosušil, ale ne úplně.  Delší dobu potřebuje i na schnutí po běžném vyprání.  Na druhou stranu, umělé vlákno dokáže reagovat s potem hodně agresivně hned při prvním použití a jako obranu proti nelichotivému odéru takové tričko pereme pořád.

suspect animal

Dámské funkční tričko dlouhý rukáv HAWAII

Značka Suspect animal nabízí v modelech řady Bamboo Ultra i variantu s dlouhým rukávem. Opět krásné provedení ve stylu Hawai, zajímavé i prošití rukávů, které jsou šikovně střiženy, aby nabídly  dostatečný  rozsah při ohybu ruky. Tu užijete v chladnějším počasí, na horách a samozřejmě opět při různých aktivitách. Nocování pod širákem a využití jako universální oděv na noc i den? Proč ne, tenhle bambusový kousek vám udělá komfortní službu pro oba případy, aniž byste strádala.

My samozřejmě testovaly především při cyklistice, takže vhodnost pro jízdu na kole, kdy máme ohnutá záda,  potvrzuje  například prodloužený zadní díl. Tričko nabídne tepelný komfort a zároveň odvod vlhka a v kombinaci s lehkou pláštěnkou šlo o ideální kombinaci v deštivé binovačce a teplotě okolo 14 stupňů.

_MG_2879 (1)

Velikosti triček jsou nabízeny v rozsahu XS až XXL a odpovídají běžné evropské normě. V našem testu jsme měly tričko s krátkým i dlouhým rukávem ve velikosti M, scampolo jsme vyzkoušely i S kové, s tím, že jako první vrstvu preferujeme těsnou na tělo. Střih padne výborně, přizpůsobí se, švy netáhnou. Komu se nelíbí bílá barva, anebo mu nepřijde praktická, může mít vše v černém provedení. Materiál se vyrábí a barví tady v ČR a barvy mají atest nezávadnosti i pro děti do 3let. Bonusem navíc je možnost si nechat vyrobit vlastní design, v předem domluveném množství pro tým či klub.

Co za to? Trička řady Bamboo Ultra se pohybují ve velmi příjemném rozsahu 600 – 850 Kč. Téhle firmě hodně fandíme, mimochodem tváří značky je cyklistka Lucie Velechovská, specialistka na downhill závody. Moc jí to v černém tričku Suspect animal sluší.

Podrobné informace o dalších dostupných produktech, kterých je opravdu široká nabídka, najdete na stránkách výrobce supsectanimal.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková