DNK tip na nákup. Specialized SL Pro SS WMN. Jak se bourají předsudky

Opět jsme pro vás testovaly, tentokrát dres a kraťasy od amerického Specializedu. Tyhle komplety na silnici nebo xc ježdění si nás získaly okamžitě…

Hned na začátku se musíme podělit o zážitek, že set od Specializedu nás ohromil, získaly jsme jen samé pozitivní zkušenosti. Kdo řeší dokonalé vyladění i ve smyslu shody značky kola a oblečení (my většinou také), v tomto případě se přimlouváme za výjimku. Předsudky, že v dresu Specialized nemůžu jet na jiném kole, šly okamžitě stranou. Tak moc návykový je tenhle nový model.

20180323_131604

Komplet se zcela strohým názvem SL Pro SS je nabízen ve čtyřech barevných provedeních, od černé, přes dvě decentní kombinace až k výraznému designu Cobra Light Blue. Dva z nich vám detailně představíme.

SL Pro SS Women’s Jersey

Specialized jersey
Specialized jersey

Dámský dres s krátkým rukávem z lehkého a pružného materiálu SLX 141 Hydro, používá víc druhů tkanin pro optimalizaci regulace teploty a odvodu  vlhkosti. Jiný materiál najdete v bočnici, podpaží, jiný na zádech a dokonce i na zadních kapsách si produktový designer zvolil specifickou látku.

Specialized jersey

Dres Specialized díky svému ergonomickému střihu perfektně padne. Pokud vnímáte tenhle popis jako otřepanou frázi, tak vězte, že tady je to do puntíku trefné. Počínaje tvarem a nasazením límečku, přes rukávy až po délku zadního dílu vše směřuje k jednomu-aby se jezdkyně cítila komfortně právě v cyklistické pozici. Prvotní pocit, že dres je malý, především na hrudníku, na sebe nechá rychle zapomenout při jednoduchém testu, ohnutí nad virtuální  „řídítka“. Skutečnost při jízdě je ještě o kus lepší.

Hrudník je vystaven přímému proudění vzduchu, záda tak hustou tkaninu nepotřebují. Proto je zadní část dresu z materiálu Dragon Fly. Prodyšná, pružná, perfektně přiléhající k tělu.

Specialized jersey

Dámský dres SL Pro SS má celorozepínací zip, široký silikonový elastický pás, který pomáhá udržet všechno na svém místě. Střih dresu je obepnutý, ale přes boky volně přilehne na tělo.

Specialized jersey
Specialized jersey

Tři kapsy na zadním díle jsou dostatečně velké na uložení vašich základních potřeb, která jste zvyklá si s sebou vozit,  – vestičku, tyčky, návleky, peníze. Navíc tu najdete i jednu voděodolnou kapsu se zapínáním na zip, ta navíc disponuje portem na sluchátka.

Jak dres, tak i kraťasy mají jemné reflexní prvky na různých místech těla, nohou a paží.

Specialized SL Pro Women’s Bib Shorts

Specialized

K perfektnímu dresu jsme očekávaly stejně kvalitní kraťasy. Splněno, spíš překonáno. Dámské cyklistické kraťasy s kšandami mají vše, nač si jen může cyklistka vzpomenout.

Opět důkladně propracovaný střih, výborně zvolený materiál, stejně tak lichotivý design, kdy kombinací jednobarevných a vzorovaných panelů, se nechá vyniknout tomu, co je potřeba a zároveň rozbije monotónnost.

Specialized  shorts

Perfektní ergonomie je dána díky 9 panelům, z kterých jsou kalhoty plochými švy sešity. A znovu se tu potkává více druhů materiálu, vedle prodyšných dílů z odlehčeného Vapor Rize, s technologií Cold Black, která zajišťuje odraz slunečních paprsků a tím i sníženou potivost cyklistky, jsou tu například boční pruhy z odolnější tkaniny, ta má za účel ochránit ohroženou pokožku při eventuelním pádu.

Specialized jersey

Partie na bříšku nemusí trpět útlakem, střih kalhot i volba materiálu dávají dostatečnou pružnost.  Výhoda kšand, které jsou z prodyšného materiálu Fluorit, je jednoznačná i z dalších důvodů. Při prvním obléknutí oceníte jejich tvar, který je uzpůsoben tak, aby se zabránilo tlaku na prsa. A tím to nekončí.

 

Specialized jersey
_MG_1863

Kdo doteď odmítal kalhoty s kšandami kvůli diskomfortu při nutnosti svlékat při potřebě toalety během jízdy, má vyhráno. Kraťasy disponují vychytávkou v podobě magnetického zapínání. Na zádech je kšanda opatřena sponou, kterou velmi snadno v případě potřeby rozpojíte a díky magnetu také oba konce dostanete opět k sobě. Funguje to!

Specialized jersey

Spodní lem, to bývá také častý strašák při nákupu cyklistických kalhot. V případě modelu Specialized SL Pro Women’s je nohavička zakončena širokým lemem s jemným silikonovým potiskem. Lem je přirozeně volný, aby nestahoval a umožnil svalu tolik důležité prokrvení při práci.

Celkový dojem z cyklistických kalhot může pokazit nebo naopak umocnit cyklistická vložka. V případě kraťasů SL Pro platí to druhé. Dámská antibakteriální vložka má dostatek prolisů, různé úrovně polstrování, takže nedochází k tolik nepříjemnému utlačování měkkých sedacích partií.

Na závěr se sluší nabídnout shrnutí. Na těchto kompletech se těžko hledá nějaká nedokonalost, volba špičkových materiálů, nechybí využití současných top technologií, funkčnost prověřená v různých, místy až extrémních (teplotně) podmínkách dopadla na výbornou. Snad když do tohoto hodnocení zařadíme i cenu, můžeme si trochu povzdechnout, proč. Cena za dres je vcelku obvyklých 2999 Kč, za kraťasy zaplatíme o dost víc, 4 699 Kč. Ale vraťte se k našemu popisu, pak zajděte do nejbližšího obchodu a vyzkoušejte. Tam je odpověď.

Info o dalších dostupných modelech najdete na stránkách dovozce specialized.com

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková