DNK tip na nákup. Volné kraťasy, skvělí společníci nejen do trailů

Je libo volné kraťasy? Dnešní tip je od značek BRIKO a SENSOR. Výběr potěší i dámy, které mají nějaké to kilo navíc….

Ať už jezdíte na kole dennodenně nebo se chystáte na sváteční cyklodovolenou, vyplatí se obléknout pohodlné, funkční a samozřejmě slušivé oblečení. V dnešním tipu pro vás máme dvoje volné kraťasy od dvou značek. Briko nám dodalo italskou parádičku s mnoha vymazanými detaily. Český Sensor představuje pohodlné kraťasy, které můžete bez váhání nosit třeba na svých cestách i jako civilní.

_MG_6543

BRIKO MTB Cresta lady

Dámské volné kraťasy CRESTA jsou z italské dílny a jde o další produkt, který potvrzuje, že na apeninském poloostrově cyklistice opravdu rozumí. A nejen té silniční.  Model freeridových kraťasů Cresta  lady patří mezi nejprodávanější v nabídce, mají odnímatelné vnitřní kalhoty s vložkou, ale můžete si je pořídit i samotné. To ocení zejména jezdkyně, které jsou zvyklé na určitý typ antibakteriální vložky a kupují si osvědčený model odděleně.  

_MG_6535
_MG_6552

První omak nebo obléknutí dá jasný signál, že nemusíte mít postavu snů a pružný materiál PolyDry Light odpustí nějakou tu nedokonalost. Kombinace polyamidu (88%) a pruženého Spandexu (12%), spolu s propracovaným střihem je zárukou dobře padnoucího kusu oblečení. Těšit se z tohoto střihu budou i dámy, které dostaly do vínku širší objem přes stehna.

Kraťasy mají na vnitřní straně stehen a zadní části kalhot prodyšnou vsadku, materiál ale zároveň působí pevněji, což je praktické zejména u vnitřních dílů, které jsou v kontaktu se sedlem.

_MG_6560

Aby kalhoty dobře seděly, mají kromě pružinky v pase ještě možnost dotažení obvodu pasu pomocí pásků na suchý zip. Tím upravíte rozdíl několika centimetrů, aniž by to bylo na úkor pohodlí či estetiky.

_MG_6541
_MG_6536

Briko Cresta lady mají také praktické kapsy a kapsičky. Najdete na nich dvě klasické přední kapsy, jednu malou na zip, která je všitá v pravé kapse. Tím to ale nekončí, k dispozici je ještě  jedna malá kapsa na zip na levé nohavici. Ta je navíc zvýrazněná reflexem.

Kraťasy si můžete pořídit vedle krásné tyrkysově modré i v decentní černé kombinaci. Cena za samotné kalhoty je 1720 Kč, za ty s vložkou si připlatíte zhruba o 800 Kč víc.

Info o dalších dostupných modelech najdete u dovozce www.lomtrading.cz

_MG_6584

Dámské volné kalhoty Sensor Helium

Tyto kraťasy spadají také do kategorie volných či freeridových kalhot, ale jejich střih je trochu střízlivější. Mají užší konec nohavic, nezřídka je vozí na své vyjížďky i bikeři –xc čkáři, jezdící na hardtailech.

Kraťasy Sensor Helium jsou vyrobeny z velmi lehkého a prodyšného materiálu, ideálního na nadcházející letní dny. Materiál je velmi pružný, vedle nylonu je tu sice jen 8% elastanu, ale v kombinaci s vícepanelovým střihem je to bohatě dostačující. Maximální volnost pohybu zajištěna.

_MG_3212

Kraťasy mají vnitřní odepínací kalhoty s vložkou, ve speciální dámské verzi, samotné vnitřní kalhoty jsou z velmi prodyšného síťovaného materiálu. V pase mají jednostranně barevnou pružinku a letní využití podporují také jejich krátké nohavičky.

_MG_6602

Majitelku kraťasů potěší lehce zvýšený pas, který je částečně do gumy a také možnost jednoduchého stažení v pase pomocí plastové přezky.  Vepředu je zapínání na druk, pojištěné páskem suchého zipu. Pro lepší rozepnutí je u druku k pomoci malé poutko.

_MG_6601

Na pravé nohavici je vnitřní kapsa, kam se rozměrově vejde vedle peněz, klíčů od auta třeba i váš mobil. Velmi sympatická je cena za tyto kraťasy, které vám udělají dobrou službu na kole i na pěším výletě, stojí  1695 Kč

Info o dalších dostupných modelech najdete u dovozce www.zookee.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková