Vezměte děti na kolo

O tom, jestli vaše dítě bude kolo bavit, se může rozhodnout už při nákupu…

O prázdninách snad neděláme nic jiného, než jen vymýšlíme aktivity a zábavu pro naše nejmenší, kteří jsou štěstím bez sebe, že mají dva měsíc pokoj od školy. Jedna z velmi oblíbených letních aktivit je právě cyklistika. Pojďme se společně podívat, jaké kolo vybrat dětem a proč se poohlédnout po výrobcích speciálních dětských kol.

belter_cyklospeciality_2015

Mami, mě to kolo nebaví

Snažíte se svému dítěti zavděčit, ale marně? Zkuste se zeptat vašeho dítěte, proč ho kolo nebaví. Dost možná se dozvíte, že děti z kola bolí záda, nohy nebo ruce. Často to není způsobeno fyzickou námahou, ale špatným kolem. Mnoho výrobců vyrábí dětská kola jako zmenšeniny kol pro dospělé, což je špatně. Pro dítě tak kolo není správně ergonomicky vytvořeno.

Nepodceňte začátek

Jeden z prvních kontaktů dítěte s dětským kolem je ve věku kolem čtyř let, kdy odrážedlo vymění za šlapací kolo. Právě tento moment byste neměli podcenit, správný výběr kola ovlivní nejen kladný vztah k cyklistice, ale bude mít i dopad na růst dítěte. Hlavním parametrem dětského kola je jeho váha. Mnoho výrobců se dnes snaží vyrábět ultralehká dětská kola, a tak je to správně. Skvělou jízdu, maximální komfort a bezpečnost dětem ve věku od čtyř do šesti let poskytuje dětské kolo 16. Rám kola zaručuje snadnou manipulaci díky lehkému a vysoce kvalitně zpracovanému hliníku.

Proč vybírat dětská kola ve specializovaných prodejnách?

Například e-shop cyklospeciality.cz vám poskytne široký výběr dětských kol od specializovaných výrobců, kteří vyrábí kola podle věku i stavby dětského těla. Jejich cílem je především dětem poskytnout kolo s nízkou váhou, vzduchovou vidlicí se zamykáním i regulací tlumení a ergonomií přesně na míru dětem. Což znamená, že například řídítka včetně brzd jsou vyvinuta podle velikosti dětských rukou a rám využívá nízké těžiště, aby bylo kolo pro dítě lépe ovladatelné.

Zdroj: PR 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková