Ženy ženám. Přidej se a pomoz dobré věci

“Letošní Oetztaler bych chtěla věnovat památce kamarádky Jitky Mimránkové a podpoře Nadačního fondu Daruj Vlasy, budu moc ráda, když do toho půjdete se mnou”, napsala výzvu naše přední ultramaratonkyně Šárka Černá. A my tento projekt se vzpomínkou na naši bývalou kolegyni rády podpoříme….

 

Před čtyřmi lety jsem se odhodlala jet Oetztaler Radmarathon jakožto svůj první takto náročný jednodenní závod jako záskok za svou kamarádku Jitku. Ta jej tehdy nemohla absolvovat, neboť se zrovna zotavovala ze své první chemoterapie, která nakonec zdaleka nebyla tou poslední. Se zákeřnou rakovinou urputně bojovala dlouhé čtyři roky. I přes neskutečný optimismus a obrovskou vůli žít letos 4. března vážné nemoci bohužel podlehla. Bylo jí 37 let. Kromě jejího nejbližšího okolí neměl nikdo ponětí o závažnosti situace, až tak statečná a pozitivní celou dobu byla. Místo sebelítosti až do poslední chvíle bojovala ze všech sil, a ještě dodávala energii lidem kolem sebe. Jejím heslem bylo: „Když nemůžeš, přidej víc!“.


Přečtěte si Jitky motivační “Sedmero pro dobrou náladu a chuť do života

 

Letos jsem dostala příležitost jet Oetztaler znovu. Tuto cyklistickou výzvu bych chtěla věnovat nejen Jitčině památce, ale i dobré věci – Nadačnímu fondu Daruj vlasy, jenž poskytuje ženám, které právě v důsledku léčby rakoviny přišly o vlasy, paruky z pravých vlasů. Na první pohled může taková paruka působit jako zbytečně luxusní a nákladná záležitost, ve skutečnosti ale umí dělat zázraky. Trpícím ženám v průběhu náročné léčby dodá nejen ztracené sebevědomí, ale i sílu, motivaci a vůli se zákeřnou nemocí bojovat.

image.png-7BP+smNSq9RPH5tX4G0qOLW7

V roce 2014 se mi podařilo zdolat 238 km a 5500 m převýšení Oetztaleru v (pro mě) neuvěřitelném čase 9h 56min. Letos bych chtěla svůj výsledný čas vylepšit a dokázat tím, že vůle a síla bojovat jsou to nejdůležitější. Možná to zní trochu povrchně, pro mne to má ale mnohem hlubší smysl, právě pro samotný příběh mé zesnulé kamarádky Jitky.

Projekt podpořím nejen svým úsilím na trati, ale samozřejmě také finančním příspěvkem. 

Poslat peníze na účet společnosti Daruj vlasy je ten nejjednodušší způsob, jak pomoci dobré věci. Odvážnější je pak věnovat kus sebe, svých vlasů.

Inspirací vám může být i toto video…DNK v akci “Daruj vlasy”.

 

Autor: Šárka Černá, Kája Polívková

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková