Kross Bike Ranch představil posily. Janu Pichlíkovou a nové závodní stroje

Tradiční bilancování i především představení novinek nachystal KROSS Bike Ranch team

Pražský tým Kross Bike Ranch v čele se zakladatelem Michalem Doušou připravil po roce opět prezentaci, která s sebou letos nesla několik novinek.

Tou první byla změna moderátora, kdy někdejší členku týmu, pohlednou triatlonistku Kateřinu Mertenovou vystřídal Jakub „Buba“ Ouvín, profesionální speaker a také event manažer projektu Cesta za snem.

Tu nejzásadnější, kterou jsme už zveřejnily dříve je změna značky kol, a tedy i názvu týmu. Novým partnerem je polský Kross, propojení s českým týmem má ale zcela logickou vazbu. Generálním ředitelem Kross ČR je Tomáš Stratil, někdejší jednatel a obchodní ředitel slovenského Kellysu, na jehož kolech tým dlouhých osm let závodil.

Tomáš Stratil KROSS

„Jsme rádi, že naše jednání s Michalem Doušou dopadlo ve prospěch Krossu, naše partnerství je položeno na dlouhodobé spolupráci a vzájemné důvěře“, uvedl hned v úvodu slavnostního večera Tomáš Stratil.

pichlíková

Jana Pichlíková posilou A týmu

Pak už následovalo představení A týmu, kde ke stávající nerozlučné dvojici Michal Bubílek a Marek Raufus přibyla jedna dáma, a to dvojnásobná mistryně republiky v maratonu Jana Pichlíková. Letos čtyřiatřicetiletá bikerka ze Strakonic opustila formaci Petr Čech Erste Premier, a kromě dresu pozmění i částečně svůj závodní program.

jana pichlíková
Jana Pichlíková i mužská část týmu bude sedlat celoodpružený bike Kross Earth TE na Shimanu 1x12 s vidlicí Rock Shox Sid a tlumičem Deluxe RL

„S Michalem jsme domluveni, že objedu kompletní maratonský pohár, to je priorita. K tomu pak některé moje oblíbené závody KPŽ i jiné maratony, úplně detailně to zpracované nemám“, a doplnila, že by se samozřejmě chtěla bojovat o nominaci na mistrovství Evropy i světa. „Určitě se objevím i na startu závodů v cross country, loňská premiéra na světovém poháru v Novém Městě byla pro mě něco neskutečného. Je to pro závodníka ohromný zážitek, divácká kulisa, obsypaná trať, kdy vás lidi ženou vpřed. To se s maratony nedá srovnat, i když je v prostoru startu a cíle dost fanoušků, na trati je divácká kulisa spíš výjimkou“, podělila se o své dojmy ze dvou disciplín, které zvládá. Start do sezóny plánuje v oblíbeném Langenlois, tomu však bude předcházet soustředění v Toskánsku.

Junior tým v plné síle

Prostor dostali také budoucí naděje české cyklistiky, děti z Junior týmu. Ten začal fungovat před 5 lety, má registrováno 25 dětí, s kterými pracuje 5 licencovaných trenérů.  Základním cílem je naučit děti ovládat kolo, objevit kouzlo cyklistiky…A tak na trénincích mohou vidět svůj velký vzor, a to právě Michala Bubílka, který je jedním z trenérů.

_MG_9140

Charitativní pomoc

Také letos proběhla v rámci slavnostního večera tombola, jejíž výtěžek se tentokrát dělil. Polovina z částky 32 tisíc, utržená z prodaných lístků putovala právě do dětského týmu. Druhá polovina, doplněná o částku v podobné výši, za kterou se vydražily obrazy malíře a grafika Martina Pospíšila byly věnovány na charitativní účely.

Na slavnostním večeru byl představen pátý ročník seriálu Bikeranch cup. Stejný formát, tedy pět závodu a k tomu jeden finálový, dětské kategorie podle velikosti kol, zvlášť vyhlašovaná kategorie žen, termíny od dubna do října – tak bude vypadat Bikeranch cup 2019.

A jak proběhne závodní sezóna u celého týmu, který v loňském roce dosáhl přes 200 medailových umístění, to ukáže čas.

Foto: Michal Červený, DNK

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková