FOR BIKES 2019 slaví jubileum. DNK letos s překvapením

Necelé tři týdny nás dělí od velkého cyklistického veletrhu…

Tři dny od 29. do 31. března 2019 budou v pražských Letňanech vyhrazeny nadšencům všech typů kol a cyklistiky. Právě tam se uskuteční jubilejní 10. ročník největšího cyklistického veletrhu v České republice. V prostorách výstaviště PVA EXPO PRAHA se v rámci kulatého výročí For Bikes chystá celá řada novinek.

“Desáté výročí For Bikes si zaslouží řádnou oslavu. Proto pracujeme na tom, aby si to maximálně užili jak vystavovatelé, tak i návštěvníci. Připravujeme originální doprovodný program, při kterém si budou moci lidé odpočinout, načerpat inspiraci a dozví se zajímavé novinky,” říká Lubor Tesař, manažer veletrhu. Oslavovat do Letňan přijde také celá řada známých osobností ze světa kol, jedním z nich je například několikanásobný paralympijský vítěz Jiří Ježek, který se opět stal ambasadorem akce a návštěvníkům se představí i v roli spolukomentátora veletrhu s Kateřinou Nekolnou.

Moderátorské duo Jirka Ježek a Katka Nekolná

Profesionální i amatérští cyklisté se opět mohou těšit na pět hal plných kol a všeho, co k cyklistice neodmyslitelně patří. K vidění budou novinky významných světových i domácích značek, a to jak ve sportovních řadách, tak i v odvětví rekreační cyklistiky.

Návštěvníci budou vyhrávat, mohou ale i závodit

Prestižní závody, Family Day i soutěž o kola za sto tisíc. Tak by se v krátkosti dal charakterizovat doprovodný program.

V rámci oslav 10. výročí chystají organizátoři atraktivní lákadlo pro návštěvníky v podobě losování výher. Připraveny jsou mimo jiné dvě hlavní ceny, tedy dvě kola, která si dva šťastlivci odnesou z letňanského výstaviště domů. Pro tuto vzácnou příležitost si společnost Universe Agency připravila celoodpružené horské kolo Author A-Ray 29 a elektrokolo Author Engine 29 v celkové hodnotě 100 tisíc korun.

Neodmyslitelnou součástí veletrhu For Bikes jsou i závody na silničních a horských kolech, soupeřit budou i borci na MTB a trialových kolech uvnitř hal. V pátek se uskuteční čtvrtý ročník silničního Author kritéria v areálu výstaviště pro jezdce s licencí.

Zároveň se pojede i závod skládacích kol Brompton, do kterého se může zapojit i veřejnost. V sobotu pak přímo z výstaviště odstartuje pátý ročník závodu na horských kolech HERVIS RACE FOR BIKES, který je určen pro širokou veřejnost a po dlouhé době také skončí v areálu.

Den rodin s dětmi

Organizátoři veletrhu nezapomněli ani na nejmenší cyklistické naděje a připravili program i pro celou rodinu. V neděli 31. března se totiž uskuteční Family Day, kde bude možné vyzkoušet si dětské testovací dráhy, pumptrack, dopravní hřiště, pestrou nabídku trenažérů a simulátorů, ale také se například dozvědět něco o základech první pomoci. Pro děti bude připravena také úkolová hra Stezka FOR BIKES nebo elektrokola.

Sportovní outfit se hodí, nebudou chybět testovací dráhy

Připraveny budou pochopitelně i testovací dráhy – pro děti, horská kola i elektrokola. Pro elektrokola bude k dispozici i venkovní dráha před vstupem, kde bude možno vyzkoušet si i koloběžky.

Po celou dobu veletrhu bude na rampách v Hale 6 probíhat freestyle BMX závod VSA MERCEDES-BENZ. V Hale 1 budou moci návštěvníci sledovat Trial show, ukázky MTB sprintu či dual slalomu.

Dámy na kole letos s překvapením

Každoročně jsme pro vás chystaly reportáže s vybranými zajímavostmi, o což vás neošidíme ani letos. Novinkou ale je, že Dámy na kole budou součástí třídenního veletrhu, budeme mít vlastní stánek a budeme rády, když se u nás zastavíte. I my chystáme nějaké to překvapení, ale o tom příště v naší další pozvánce.

Termín: 29. – 31. března 2019

Vstupné: 165 Kč v předprodeji, 200 Kč na místě

Otevírací doba: 10:00 – 18:00 hod. neděle 10:00 – 16:00 hod.

Více informací: www.forbikes.cz a na facebooku FOR BIKES

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková