DNK fashion week. Dvojí tvář Craftu

Pokračujeme v našem fashion koutku…Craft, race versus pohoda

Craft si do nedávna spousta lidí spojovala především se zimní kolekcí. Jenže vše je jinak, švédský výrobce se řádně obul do letní a tedy i cyklistické nabídky. Tady malá ochutnávka z toho, co nabízí pro ženy, které se chtějí obléci na kolo. V létě, samozřejmě.

Dres Craft Empres

Kvalitu závodního dresu si rádi užívají i ti, co si nechtějí připínat startovní čísla na kolo. A to v Craftu vědí, proto mají ve své kolekci jak nabídku volnočasovou, tak i program race. Ten zastupuje velmi propracovaný model Craft Empress. Pokud vám je název nějak povědomý, správně-objevil se v kolekci už v loňském roce. Nyní se kolekce rozšířila o další barevné kombinace.

Pojďme si tedy jen krátce shrnou všechny jeho výhody a je jen na vás, zda se zamilujete do nového designu.

Race styl je poznat na první pohled, na dresu najdete materiály různé hustoty. Bočnice jsou z pružného elastanu, v podpaží je použitý materiál Mesh superlight, zajišťující dokonalé odvětrávání. Dres Craft Empress má velice propracovaný střih, aby uživatelce opravdu padl na tělo, raglánové rukávy mají na zadní straně vsadku z elastanu, aby byly pohodlné v každé cyklistické pozici. Vlastnosti jako je odvod potu i rychleschnoucí efekt jsou samozřejmostí, stejně jako ochrana před UV zářením.

Dres disponuje celorozepínacím zipem, který je podložený légou, abyste o něm nevěděla. Rukávy jsou ukončeny širokým lemem, který má z rubové strany jemný silikonový potisk.

Na zadním díle najdete tři kapsy, k tomu jednu malou se zipem. Na bocích jsou další dvě malé síťované kapsičky, na skutečné drobnosti. Jejich zakončení slabou pružinkou s logem Craft je funkční, a zároveň estetický prvek. Podobným designovým detailem je například ozdobné poutko za krkem, reflexní logo na kapse. V zadní kapse najdete taky otvor pro sluchátka

Cyklistické kalhoty CRAFT Empress

Do kompletu jsou pak cyklistické kalhoty Craft Empress, které nic nezaostávají svou kvalitou za dresem. Volba bílé barvy, jako té základní na první pohled možná vyleká, ale výsledek na těle je velmi pěkný. Navíc lze volit i další varianty barev dresu. My jsme dostaly na nafocení tuto kombinaci, určitě bychom se nebály spojit se světlým dresem.

Cyklistické kraťasy mají dámský střih a kratší nohavičky, odepínací šle a efektní barevný potisk konců nohavic. Konce nohavic jsou navíc z rubu opatřeny jemným silikonovým potiskem.

U použitého materiálu Lycra Sport Energy je nutno vyzdvihnout jeho kompresní vlastnosti a vysokou elasticitu. Jsou vybaveny vysoce kvalitní cyklistickou vložkou Craft Infinity C2, která se skládá z dvou typů pěn o různé hustotě a tloušťce.

Za zmínku stojí i náležitě prodyšné šle, kde je opět použitý materiál Mesh. Jak už jsme zmínila, šle jsou rozepínací ve své zadní části a jejich délku si můžete pohodlně nastavit zastrčením spony do jednoho z pevných tunýlků.

U dresu i kraťasů je od výrobce také garantovaná ochrana před UV zářením, speciální úprava Cold black vám pak nabídne chladivý efekt.

Cena za dres je 2350 Kč a cyklistické kraťasy pořídíte za  2890 Kč.

Tady jsou zobrazeny další kobinace dresů a můžete se podívat i na loňskou kolekci, kde najdete i detail spony, kterou se šle rozepínají a nastavuje jejich délka. Líbí se černá kombinace nebo barevné varianty?

Cyklodres CRAFT Pulse

Z opačného spektra výběru je dres Craft Pulse.

Je volného střihu, bez dolního stažení. Materiál je jemný na omak, připomíná bavlnu, ale jde o polyesterové vlákno. Dres má krátký středový zip, malý stojáček. Pohodlí podporují i raglánové rukávy. Právě na ně byl zvolen vzorovaný materiál, který zvýrazní ramena, a naopak volný zbytek dresu schová nějaký ten přebytečný faldík. Zadní díl je mírně prodloužený, takže i v cyklistickém posedu nehrozí vyhrnutá a odhalená záda.  Počítá se, že s tímto dresem pojede bikerka, vybavená batůžkem, takže tu nenajdete žádné kapsy.

Cena tohoto dresu je 990 Kč

Cyklokalhoty CRAFT Rise

K dresu Pulse, ale i jiným můžete mít dámské krátké cyklistické kalhoty Craft Rice. Jde o pasové šestipanelové kalhoty, s plochými švy. Uživatelka ocení pohodlné řešení přední části pasu. Nohavice jsou zakončeny do širší, měkké, elastické manžety se silikonovým potiskem. 

Kalhoty Craft Rice mají antibakteriální vložku Infinity C4, která je bezešvá a  laserově střižená, což má zabránit vzniku otlaků.

Cena je 1390 Kč

 Cykloscampolo CRAFT Hale Glow

Léto budiž pochváleno a když je opravdu horký letní den, vyplatí se mít pro tuto příležitost lehký, vzdušný dres bez rukávu. A Craft jeden vymazlený nabízí.

Lehký materiál je opět kombinací polyesteru a elastanu, pro dres jsou použité různé tkaniny, které mají zajistit ještě vyšší prodyšnost. Opět by měl materiál nabídnout chladivý efekt při kontaktu s pokožkou, zároveň při zpocení je rychleschnoucí.

Dres má velmi něžný design, s několika zajímavými detaily, precizní obrubou průramků. Boční panel je ze vzdušné síťoviny. Celorozepínací zip je pro příjemnější nošení podložen légou.

V zádní části je trojdílná kapsa, na boku je další kapsička na zip. Zajímavým detailem je reflexní proužek kolem ramen a páteře.  

Cena tohoto scampola je 1790 Kč

Cyklodres CRAFT Hale Graphic

Dnešní Craft přehlídku zakončíme zajímavým dresem, který sází nejen na materiál, ale také na zajímavý vzor a kombinaci barev. Trup a rukávy jsou ze dvou odlišných materiálů.  

Střih je přiléhavý, ale materiál je dostatečně pružný a nepůsobí kompresně. Přední a zadní díl je z odlehčeného meshe, rukávy pak z jemného elastanu. Mají pohodlné splývavé zakončení, bez jakéhokoliv lemu.

Spodní část dresu je mírně stažená do gumy, spodní obruba má silikonový potisk. Opět tu najdeme uživatelsky příjemné detaily, jakým je například pryžové zakončení jezdce zipu, které je příjemné do ruky a snadno jej chytnete i v celoprstové rukavici.

Cena 1790 Kč

Podrobné informace o dostupných velikostech i dalších barevných variantách najdete na stránkách českého zastoupení.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková