DNK fashion week. Sensor a Kellys

Česko-slovenská dvojka je dalším pokračováním, kdy přinášíme zajímavé tipy nejen na kolo…

Česká značka Sensor má nabídku hodně pestrou, počínaje spodní funkční vrstvou, až po tenké bundičky. Ale není jen o cyklistice, takže máme k představení i jeden zajímavý běžecký komplet. Ale nejprve něco z cyklistiky. Český výrobce si vybral jeden komplet k představení pro ženy, které mají rády sportovní jízdu. A také tyrkysovou barvu.

Dres Sensor cyklo Dots

Dres s krátkým rukávem je střižen klasicky, ale má splývavý střih, neobepíná tělo. Je vyroben z lehoučkého mikropolyesteru, takže patří díky vlastnostem materiálu mezi skutečně letní dresy. Tkanina obsahuje ionty stříbra, které omezují tvorbu bakterií a tím vznikající zápach.

Dres Sensor cyclo Dots má krátký zip, malý stojáček a rukávy vsazené raglánovým způsobem. 

Zadní díl je bez kapes, jednu ale najdeme nenápadně všitou z boční strany. Zakončení dresu je do gumy, která ale není utažená. Cena dresu je 1550 Kč.

 

Sensor cyclo Race

Do kompletu nabízí značka Sensor své cyklistické kraťasy a to jak v krátkém, tak i ¾ provedení. Kalhoty jsou šestipanelové, mají anatomický střih a nechybí tu ploché švy. Pro tyto kalhoty byl použitý italský materiál Thunderbike Power, který nabízí dostatečnou pružnost a prodyšnost. Na boku je designová aplikace, skrývající logo značky. Nohavice kraťasů jsou zakončeny širokou gumou se silikonovou úpravou z rubu lemu.

Cena za krátké kraťasy je 1495 Kč a za ¾ zaplatíte o 100 Kč víc.

 

Dámská bunda Parachute

Pro letní dny a pozdní návraty nebo horské vyjížďky je tato ultralehká bundička. Je vyrobena z extrémně lehkého japonského micropolyesteru a dá se sbalit do kapsy dresu, že o ní při jízdě ani nevíte. Její hmotnost je jen něco málo nad 100 gramů. Primární funkcí je ochrana proti větru, zároveň s cílem maximální prodyšnosti.

Pro lepší ventilaci má bunda perforované panely na bocích a samozřejmostí je prodloužený zadní díl.

Pro komfortní nošení slouží nejen propracovaná střih s raglánovými rukávy, ale také detail, jako je překrytý zip nebo dostatečně velký jezdec zipu, s povrchovou úpravou pro snadné uchopení i v rukavicích.

Bunda má nezbytné reflexní prvky, na zadním díle je asymetricky všitá poměrně prostorná kapsa. Vesta i bunda Parachute jsou ve čtyřech velikostech S-XL a má samozřejmě i další využití i v jiných sportech.

Cena: 1995,- 

Sensor Trail dámské šortky

Všechny multisportovkyně, které si rády jen tak vyběhnou do přírody, třeba i na známá místa z jejich bikování, potěší tyto volné kraťasy Sensor Trail.

Kombinují v sobě funkčnost, estetiku i pohodlí. Na pohled volné kalhoty v sobě ukrývají vnitřní elastické kalhoty s krátkou nohavičkou z prodyšného a savého materiálu Coolmax Fresh.

Praktické jsou vnitřní kapsy, ukryté v elastických kalhotách, kam si schováte nějaký drobný předmět, jako je klíč od auta nebo od bytu.

Volné kraťasy mají na bocích nohavic rozparky, s reflexními prvky. Pas je řešen komfortně širokou nestahující gumou. Kalhoty jsou v nabídce velikostí S – Xl a jejich cena je 995 Kč.

Sensor Coolmax Fresh

Není tričko jako tričko a v případě tohoto trika bez rukávů se za slušivým střihem schovává několik zajímavých detailů. Tím důležitým z pohledu funkčnosti je to, že materiál trička Coolmax Fresh je obohacen o ionty stříbra, které zamezují zápachu a slouží i jako trvalá antibakteriální ochrana.

Směs materiálů coolmax, polyester a pružná lycra docílí tvarovou stálost a elasticitu trička. Ploché švy zabraňují jakémukoliv oděru nebo nepříjemnému pocitu při nošení. 

O to, že dámské triko bez rukávů Coolmax Fresh Performance není jen funkčním, ale také zajímavým kouskem oblečení se zaslouží i rafinovaný střih, tričko má křížená ramínka, takže je horní část zad skvěle odvětraná. Cena za slušivé tričko bez rukávů, které najde využití nejen při běžeckých trénincích je 695 Kč.

Podrobné informace o všech cyklistických i běžeckých produktech najdete na stránkách výrobce.

Kellys Maddie

Slovenský Kellys má v segmentu ženského oblečení skromnější nabídku, kterou reprezentuje klasický sportovní dres Maddie. Ten je nabídce ve dvou barevných provedeních, do růžova a do modra.

Dres Maddie je ušitý z oblíbeného materiálu typu coolmax, který je lehký a prodyšný a co je důležité, příjemný na těle. Dres má krátké raglánové rukávy, díky kterým se lehce splývavý střih pěkně usadí na těle.

Dres disponuje celorozepínacím zipem, na zadní straně jsou tři klasické kapsy. Kellys přišel se zajímavou grafikou, zvolil asymetrické provedení, na dresu také najdeme reflexní prvky.

Příjemným bonusem od slovenské značky je možnost dres doplnit stejně barevnými rukavicemi z kolekce Maddie. Jde o klasické bezprstové rukavice, svrchní část je z elastického materiálu, dlaňovou část tvoří syntetická kůže. Ve středu dlaně je všitá síťka, která zvyšuje odvětrávání rukavice. Rukavice nemají gelovou výstelku, ale je použitá anatomicky tvarovaná pěnová, ruka je tak víc v kontaktu s řídítky.

Na palcové straně je jemná savá tkanina na utírání potu.

Rukavice jsou navlékací, bez jakéhokoliv stahování kolem zápěstí. Pro snadné sundávání jsou opatřeny poutkem mezi prsty. Cena za dres je 1169 Kč a rukavice 325 Kč.

Podrobné informace najdete na stránkách výrobce. 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková