Mistrovství ČR XC Hlinsko. FOTO ohlédnutí aneb co čísla neprozradila

Ještě krátce k domácímu šampionátu…

 

Víkendové mistrovství republiky je minulostí. Známe mistry, medailisty, pozornost už se upíná další velké akci, kterou je už tento víkend evropský šampionát v Brně. Přesto se ještě jednou k vrcholu domácí soutěže vracíme. Našim fotoaparátem jsme zachytily několik zajímavých okamžiků, jak při závodě, tak i po jeho skončení. Nejsou to ty rozhodující momenty, ale dokreslují význam akce, kterou zkrátka “mistrák” je.

Jen jedna stopa je ideální...(cca 30 vteřin po startu)
Úvod prvního kola byl nervózní, v technické pasáži to smeklo i budoucí mistryni
Pochod kadetek....Zdolat některé pasáže v sedle byo nad jejich síly
Kája Štěpánová vyrazila do boje na zcela novém Supu z kolekce 2020
Tak téhle "malé velké" bikerce jsem bronz moc přála. Kdysi dávno moje reprezentační kolegyně si umí vyladit formu a využít dokonale svoje zkušenosti. Pájo, krásná jízda!
Neunavitelná Janča Pichlíková. V sobotu náročný závod KPŽ v Brdech (za jedna) , rychlý přesun do Hlinska a 5. místo mezi elitou. A s úsměvem.
Síma Spěšná sice nakone brala "jen" stříbro, ale tenhle moment nás hodně bavil. Úplně jiná lajna, než jelo 99% závodnic. Rychlá, plynulá. Táta a trenér v jedné osobě (a hlavně skvělý technik) se nezapře.
Jednou ze startu k nejvyššímu bodu tratě to jde v pohodě. Ale 6x výjezd těžkým terénem...? Uf...
Terka Sásková jela 100% na 100%. Možná o fous víc.
Je milá, pohledná a hodně šikovná. Terezka Tvarůžková byla sice ze svého bronzu smutná, ale pod vedením zkušeného Honzy Slavíčka to půjde výš.

V závodě si nedají nic zadarmo. Rvou se o každý metr, o pozici v nájezdu do technického sjezdu. Někdy dojde i na loktovačku. Zkušenost versus mládí. V cíli je ale vše jinak. To objetí, blahopřání je upřímné. Karla Štěpánová na téma přátelství řekla: “Jezdím v profi týmu, kde je Linda Indergand. Od ní vím, jak švýcarský nároďák vyjíždí na společné soustředění a holky trénují dohromady, učí se jedna od druhé. Tohle se teď snažíme i my aspoň na svěťácích. Protože nejde jen o výsledek jediné z nás, my musíme povznést renomé české ženské cyklistiky. A k tomu je potřeba, aby se dařilo více holkám a pravidelně. 

A na závěr mistryně v kategorii do 23 let a druhá ženy v absolutním pořadí Jana Czeczinkarová. Zajela parádní závod. Spokojenost a štěstí jí kouká z očí. Tak držíme palce, ať se zadaří i na Evropě!
Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková