Kalas DNK kolekce. Milujeme ji

Obohatily jsme naší DNK kolekci o další dvě velmi užitečné věci, které v nadcházejícím čase přijdou každé cyklistce vhod. Je tedy na čase vám ucelený komplet trochu blíž představit…


Je už poměrně běžné, že řada značek, které se věnují výrobě cyklistického oblečení nabízí tzv. custom program“. Zákazník může využít špičkové technologie, materiály, které nosí profi stáje, vybrat střih a nechat si vyrobit oblečení ve svém designu. Naše kolekce DNK vznikla ve spolupráci s českou značkou Kalas, která už dlouhá léta slaví úspěchy v zahraničí, jen namátkou-obléká britskou reprezentaci, úzce spolupracuje s exmistryní světa Sane Cant, ale také s fenoménem současné mužské cyklistiky Mathieu van der Poelem a týmem, v kterém jezdí.


Dres Carbon X7

 

Ne každý je příznivcem elastického dresu, který je doslova „druhou kůží“, ne každý se zaměřuje pouze na výkon a aerodynamiku. Proto jsme z nabídky Kalas vybraly dres Carbon X7, který má fit střih a v oblasti břicha není obepnutý a když je třeba, nějaký ten faldík schová.  Je z jemné dresoviny, má efektní drobnou strukturou. V tomto materiálu je příměs karbonového vlákna, což zajistí rychlý odvod potu z těla a poskytne dokonalou prodyšnost.


U dresu Carbon X7 jsou rukávy zakončeny širokým, pružným a také prodyšným lemem. Tímto typem zakončení se odlišuje od race modelů, které jsou přes paži mnohem užší a neprominou větší objem v této partii. Spodní lem dresu je opatřen silikonovým proužkem, který zabraňuje nechtěnému vyhrnování.

Dres disponuje třemi kapsami, které jsou poměrně hluboké a zároveň v tzv. pyramidovém tvaru, což zvyšuje komfortní přístup do nich. Velmi praktickou záležitostí je odepínací a voděodolný sáček na cennosti, které si vozíte s sebou na kolo. Pohodlně se sem uschová např. mobil, peníze, klíče, karta pojištěnce.

 

Cyklistické kraťasy Elite 50 

 

Součástí našeho DNK kompletu jsou samozřejmě i kraťasy, nechaly jsme v rámci jednoho designu vyrobit model do pasu, tak i s kšandami. Detail s barevnými pruhy, které vedou od zadní strany nohavičky na bok, je spojujícím prvkem s vzorem na dresu.

Kraťasy Elite 50 jsou vyrobeny z kompresní látky Lycra Power, která se vyznačuje výbornou pružností a také prodyšností. Samozřejmostí je vícepanelový střih, díky kterému se kalhoty výborně přizpůsobí tělu.


U pasových kraťasů Elite je kladen důraz na pohodlné nošení, proto je v oblasti břicha samostatný panel z pružného a zároveň pevného materiálu, který je na přední části lehce vykrojený a zakončuje tak kraťasy beze švu.

 

Pro Elite 50 s kšandami je materiál i funkční vlastnosti shodné s pasovými. Síťované šle jsou zkonstruovány v kombinaci s dvěma pevnými pásky na předním díle, které mají napomáhat k lepšímu a pohodlnějšímu usazení kraťas a zároveň nabídnout netlačit v oblasti ramen.

 

Vesta Elite 19

 

O užitečnosti cyklistické vesty není třeba cokoliv psát je v podstatě nezbytnou součástí výbavy každého, kdo na kole jezdí pravidelně. Vesta Elite je vyrobena z mikro perforovaného materiálu, který usnadňuje rychlé schnutí a prodyšnost. Elastická síťovina na zádech zas zajišťuje důležitou prodyšnost.


Bunda ELITE 19

 

Je venku trochu chladněji, fouká? Nebo hrozí lehký déšť? Pomůže lehká bunda z materiálu MicroFibe, který je rychleschnoucí, prodyšný a částečně voděodolný. Bunda má boční panely, propracovaná střih, dobře sedí. Na zádech jsou tři kapsy, na zadním díle nechybí reflexní prvky. Bundičku lze pohodlně sbalit do kapsy u dresu.

 

Zátěžové testování

Co napsat na závěr? Asi by se hodily postřehy z našeho dlouhodobého testování.  První várka oblečení dorazila krátce před DNK silničním kempem na Mallorce. Pak proběhlo intenzivní testování. Jednoznačně můžeme pochválit a vlastně dát ruku od ohně za skvělou cyklistickou vložku, kterou jsou kalhoty vybaveny. A to se jedná “až” o druhý nejvyšší model. Kalhoty v obou provedeních byly příjemným překvapením. Ty do pasu velmi dobře seděly,  mě osobně nadchly kalhoty s kšandami, ty od  Kalas jsou první tohoto druhu, které vytěsnily z mého cyklo šatníku dosavadní oblíbené pasovky.

Dres odpovídá střihem přesně popisu z katalogu, v oblasti bříška je trochu volnější, což ocení především ten, kdo nechce mít slim střih. Dres je díky tomu i slušivý k volným kraťasům, trendu, který je jak na enduro i trailových kolech, tak je k vidění i na maratonech i xc kolech. 

Vesta je skladná a jednoduchá, perfektním počinem je síťovina na zádech, kdy je opravdu většina této oblasti dostatečně prodyšná. Někteří výrobci implementují i na vestu kapsy a tím je materiál v oblasti beder zdvojený a tedy i zbytečně teplý. V případě, kdy je celá vesta z lehkého materiálu a jejím úkolem je ochránit před větrem nebo podvečerním chladem, je tato kombinace ideální. K této funkci přispívají i lehce předsazené a do gumičky stažené průramky. 

Nepostradatelný kousek ve výbavě je novinka letošní nabídky Kalas a tím je bunda Elite. Nejde vlastně o novinku ve smyslu střihu, vzoru, ale oproti loňské nabídce je nový materiál. Ačkoliv jde na první pohled o běžně používaný polyamid, hovorově označovaný jako “šusťák”, vlastnosti MicroFiberu jsou opravdu skvělé. Kapky deště stékají po povrchu a bunda jen tak nepromokne. Nenahrazuje pláštěnku, ale díky možnosti ji zabalit do malé ruličky a schovat do kapsy u dresu se stala součástí pro každou delší vyjížďku, která mohla přinést změnu počasí.

Tolik k představení naší kolekce, kterou většina komentuje jen pozitivně.Pokud i vás zaujala, podívejte se na DNK shop, kde najdete přehled dostupných velikostí i ceny jednotlivých produktů. Naší snahou je zachovat stále počet na úrovni limitované série. Nicméně nás bude těšit, když se i vy stanete součástí DNK skupiny nebo pořízením dresu či kompletu radost někomu ve svém okolí.

Podrobné info o všech produktech najdete ZDE

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková