MS Mont St. Anne 2019. Juniorkám vládne Švýcarka Schneebeli, Češky v třetí desítce

Další den jubilejního 30. světového šampionátu patřil závodům juniorů a juniorek.

Druhý závodní den patřil nejmladším kategoriím. České barvy hájilo duo Magdalena Mišoňová a Adéla Holubová. Majda měla laťku vysoko, v loňském roce se blýskla v Lenzerheide 12. místem, úřadující mistryně republiky Adéla Holubová si při své premiéře přála také atakovat umístění v top dvacítce.

V závodě dominovaly dvě bikerky: Jacqueline Schneebeli ze Švýcarska a Mona Mitterwallner z Rakouska. Obě odskočily zbytku pelotonu a zatím co Rakušanka tempo své švýcarské soupeřky nevydržela a ve druhé polovině začala ztrácet, závod měl stejný scénář, jako měsíc starý evropský šampionát v Brně, kde si Jacqueline vyjela titul mistryně Evropy.

Z českého dua byla úspěšnější Magda Mišoňová, která dojela na 22. příčce.


“Já jsem s 22. místem celkem spokojená, i když vloni jsem byla dvanáctá. Tady to bylo úplně o něčem jiném. Bohužel jsem se v prvním kole neudržela úplně vepředu a byla jsem někde kolem patnáctý pozice a už se to zašpuntovalo a bylo to pro mě potom těžký, dostat se dopředu. Déšť prospěl trati, tolik se neprášilo, ale kamenitý sekce byly klouzavý. Párkrát mi to tam pěkně ustřelilo…”, vypověděla Magda pro server mtbs.cz

Adéla se nemohla srovnat s technikou, kamenité pasáže, které nepříjemně klouzaly jí vůbec nesedly. “Nemám ráda, když prší, takže mě ten noční liják docela rozhodil. Lehla jsem dvakrát hned v prvním kole, nějak jsem tam zmatkovala a padala jsem. Musím jízdu na mokru asi začít hodně trénovat, kamenité sekce jsem běhala nebo jsem to jezdila B-linou,” řekla Adéla v rozhovoru po závodě.

Podrobný report najdete na partnerském webu mtbs.cz

Foto: Michal Červený, Jan Němec

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková