Portugalská pohádka se zlatým koncem. Nikola Flašarová je mistryní Evropy v 24hodinovce

Nikol Flašarová z BIKE HERO teamu vybojovala titul evropské šampionky v bikové 24 hodinovce

Nikol Flašarová z BIKE HERO teamu se včera vrátila na Letiště Václava Havla v Praze z Portugalského města Penefiel, kde se o uplynulém víkendu uskutečnilo Mistrovství Evropy ve 24 hod MTB závodě. 

Tato česká nadějná ultra závodnice žije svůj velký sen. Za 3 roky se projezdila z jednoho spinningového centra v Praze až na Mistrovství Evropy do Portugalska, kde získala titul Mistryně Evropy v kategorii ELITE a stala se zároveň i nejlepší ženou závodu. Díky ní má Česká republika novou Evropskou šampionku ve 24 hodinovém MTB závodě.

„Letošní sezóna by snová. V květnu se mi podařilo získat dres Mistryně České republiky ve 24 hod MTB závodě v Náchodě. Vyhrát celý Česko-Slovenský seriál 24 hod MTB závodů a teď tohle“, řekla  Nikol Flašarová bezprostředně po dojetí závodu v Portugalsku.      

Na otázku, jaké jsou vaše další plány: „Teď si chci dát hlavně sprchu a pořádně se vyspat“, vyjádřila své přání po náročném závodě a pak nastínila své sportovní plány.  „Ráda bych v příštím roce znovu bojovala o příčky nejvyšší jak na domácích, tak možná i na několika zahraničních ultra závodech. Moc mě láká i účast na nejtěžším Česko-Slovenském MTB závodě 1000 Miles Adventure“.

Nikol Flašarová se také netajila tím, že Evropský šampionát byl asi její nejtěžší závod v životě. Velká část závodu se totiž jela v opravdu extrémních podmínkách: déšť, bahno, mokré a kluzké kameny. Jeden okruh trati měřil 14 km a závodníci na něm nastoupali skoro 400 výškových metrů. „Nebylo kde si moc odpočinout. Během závodu mi začal stávkovat i žaludek. Postupně to doplnila i bolest zad a kolen. Ale na to si musí člověk na takto dlouhých závodech zvyknout. Hrozně důležité bylo, že moje hlava chtěla jet a nutila unavené svaly pořád točit nohama.“ popisuje novopečená Mistryně Evropy.

“Taky chci moc chtěla poděkovat všem partnerům, kdo mě podporují, všem fanouškům i celému realizačnímu týmu. Bez vás by to prostě nešlo. Jste mi oporou a ženete mě dál a dál.”

Rozhovor s Nikol Flašarovou po zisku titulu MČR si můžete přečíst zde)

Autor a foto: TZ team BIKE HERO

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková