Bike Nigh Series : Točná se líbila, nejrychlejší byli Mariana Sopoušková a Lukáš Hofman

Další biková zábava se světly se odehrála na Točné…

Druhý závod noční série zavítal do oblíbené lokality Točná. Zdejší traily svou pestrostí lákají celoročně bikery z Prahy i okolí, takže je zná i většina účastníků nočních závodů. Přesto organizátoři připraví na okruhu vždy nějakou novinku, takže letos se v cestě objevil přejezd dvou padlých stromů, nové klopenky.  Co ale nechybělo, byl do nohou se zakusující výjezd od Komořan směrem k letišti, který ve své druhé polovině uhýbá do měkké hrabanky a končí už zmiňovaným přejezdem klády. Právě tady se odehrávaly rozhodující boje o pozice.

O popularitě Točné svědčí i větší účast, než byla v úvodním závodě. Vítězům prvního klání dorazila konkurence a tak se očekával ostrý boj. A opravdu, čelo mužského závodu jelo jak za denního světla, kluci si nedali ani metr zadarmo, o místo „na bedně“ se odehrával boj až do posledního ze čtyř okruhů. Nejvíc sil měl nakonec Lukáš Hofman ze Ski a Bike Centrum Radotín, který nastoupil právě v závěrečném kopci a náskok 20 vteřin udržel. Druhé místo vybojoval jeho týmový kolegy Vojta Sopoušek, obří radost v cíli měl Lukáš Kindl (Cyclology Bike Culture), který se na bronzovou příčku dostal doslova v posledních metrech závodu.

Závod žen měl tentokrát větší počet závodnic na startu, ale zároveň i suverénní vítězku Marianu Sopouškovou z týmu Ski a Bike Centrum Radotín. Ta se usadila na první místě hned v úvodním ze tří kol a pozici si jen hlídala. „Jelo se mi dobře, trať byla krásná, jen ten kopce do cíle byl tvrdej, ale zas je víceméně jedinej na trati, takže to šlo přežít.  Včera jsem si byla trať projet, věděla jsem do čeho jdu. Tak snad mi to vyjde domluvit hlídání naší malé, abych mohla jet i finále“, svěřila se maminka dvou a půl leté dcerky Josefínky.

Na druhé místě s odstupem 2,5 minut přijela Božka Kučerová, která od podzimu jezdí v barvách GAPP-Systém Cabtech. Vítězka této kategorie z prvního klání Magda Tejnická se tentokrát na „bednu“ nevešla, výborný výkon předvedla dvaadvacetiletá Míša Matoušková a dojela pro zasloužený bronz.

Absolutní vítězka závodu v Hostivaři Madla Fantová (BB Racing), která jela v kategorii Ženy zkušené přivezla na Točnou i svou ratolest, desetiletého syna Vojtu. „Já jsem letos už přestala závodit, ale nočky si nemůžu nechat ujít. Těžko popisovat, to se musí zažít. Dneska jsem jela dvě kola s Vojtou, třetí jsem si střihla naplno. Pro mě je to o zážitku, to že vyhraju, to je něco navíc“, smála se věčně usměvavá bikerka. Uznání v cíli si zasloužila i druhá závodnice této kategorie trojnásobná maminka Katka Serbusová, která si odbyla svou noční premiéru.

A ještě se sluší zmínit ty nejlepší v dětských kategoriích. Kluky vyhrál Filip Samec (IVAR CS-Author team) a holky Monika Lienertová (Ski a Bike Kunratice)

Finálový závod se jede příští středu a tradičně na závodníky čeká jeden okruh v délce necelých 25km, vedený po modřanských trailech a na Točné. Pro děti je trať zkrácená na necelých 10km.

A jaké to bylo? Motivační video pro ty, co váhají….

Kompletní výsledky zde

Podrobné info k poslednímu závodu i registrace zde

Foto: Kate Polívková, Bára Klap(cover)
Video: Kate Polívková

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková