SOUTĚŽ o dva lístky do kina Bio Oko. Program: Peggy Marvanová o extrémním putování napříč USA

Co vše si užila novomanželka Peggy na své svatební cestě dlouhé 8107 km? Vyhrajte lístky na přednášku a dozvíte se vše…

Vzít si na svatební cestu dva měsíce volno a pořádně projet Spojené státy, o tom mnozí jen sní. Ale ne o způsobu, jakým to provedli Markéta “Peggy” Marvanová (24) a Adam Záviška (25). Celý kontinent přejeli v závodním tempu a na horských kolech, od východu k západu, naloženi veškerou výbavou. Jaké je ujet na kolech 8107 kilometrů za 48 dní a 22 hodin? A jaké bylo vypořádat se se silnými dešti, povodněmi, bouřkami, ale i závějemi sněhu a nelítostnými vedry? Nejen o tom bude vyprávět tato nezdolná manželská dvojice.

Peggy a Adam minulý týden oficiálně zahájili přednáškové turné. Můžete se na ně těšit nejen v Praze, ale i jiných městech.

Chcete slyšet o jejich zážitcích? Soutěžte s námi o dva lístky na přednášku v Pražském kině Bio Oko.

Na co se můžete těšit?

Na přednášce o jejich poslední cestě nejdelším závodem planety pro horská kola se můžete těšit mimo vyprávění i na videa, která tato dvojice pořídila, a která jsou z těchto závodů nevídaným materiálem. „Jde o videa, které bylo velmi těžké vytvořit a jsme dosud jediní, kdo z tohoto závodu něco takového přivezl. Závod se jede bez jakéhokoliv zabezpečení: co si závodník veze, kde spí a co jí, je čistě na něm. Plánovaná podpora je zakázaná. Není tedy možné mít s sebou doprovodný tým kameramanů. Všechny záběry jsme pořizovali sami v průběhu závodní atmosféry. Většina záběrů proto byla natočená přímo za jízdy. Svá kola jsme měli vybavené dynamem a nabíjecími systémy, abychom mohli natáčet i na místech, kde jsme věděli, že po mnoho dní nebudeme mít přístup k zásuvce. Nakonec jsme byli i po stránce energie úplně nezávislí na okolí. Vlastní energií, kterou vytvářelo dynamo našeho předního kola, jsme poháněli nejen kamery a fotoaparát, ale i navigace, telefony a světla.“

Na přednášce je tak možné se na nějaký čas doslova ponořit do prostředí Ameriky. Během pouhé hodiny se ocitnete hned v několika Amerických státech a nahlédnete do diverzity prostředí Ameriky. Můžete tak doslova ochutnat zážitky, kterými si tato dvojice prošla.


 SOUTĚŽ O DVA LÍSTKY
do pražského kina Bio Oko na přednášku a promítání s Peggy Marvanovou a Adamem Záviškou  22.10. od 20:30 hod

 SOUTĚŽNÍ OTÁZKA:

 Na jaké značce kola Peggy s Adamem cestují?

 a) Ghost

 b) Author

 c) Lapierre 

 Svou odpověď pošlete nejpozději do pondělí 21.10. do 12 hod na email damynakole@gmail.com
 Ze správných odpovědí vylosujeme výherce, který získá dvě vstupenky.

Adam & Peggy Extrémy

Bez kol zvládli pokořit jiné dobrodružství, Laponskou extrémní výzvu. Jako první na světě dokázali dokončit 1000km trasu za polárním kruhem. Závějemi se na splitboardech prodírali 28 dní. O svých zážitcích Peggy napsala dvě knihy (Cesta za štěstím První Stopa) a do další se ráda zase pustí.

“Když se vrháme do těchto, i pro nás těžko představitelných, zpravidla přes 1000 kilometrů dlouhých výzev, našimi těly hýbe silná touha poznávat. Tuto touhu se nám zatím nepodařilo popsat slovy, ale každému bychom ji přáli zažít. Na závody nejezdíme porážet ostatní. Jezdíme vyhrávat sami nad sebou. Ale teprve v závodní atmosféře jsme schopni se dostat na práh, kdy hlava i tělo posouvají své hranice a vše je okořeněno jistou dávkou adrenalinu.”

Adam & Peggy Dobročinné sbírky

Svými dobrodružstvími chtějí Peggy s Adamem také pomáhat, pořádají sbírky i motivační přednášky, podílejí se na dobročinných projektech. V průběhu Amerického závodu vybírali finance na sportovní vybavení pro dívku Alex, která má za cíl jednou reprezentovat Česko na paralympiádě. Nedávno sbírka překročila cílovou částku. Jelikož se ještě přispívá formou veřejných kasiček, přesná vybraná částka dosud není známa, ale my již teď víme, že vybraná částka přesáhla cílových 445 000. „Do sbírky se zapojilo několik organizací i našich přátel. Všem moc děkujeme.“

Peggy a Adam

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková