Třetí díl cyklokrosového Toi Toi Cupu pod taktovkou Havlíkové

Další díl cyklokrosového poháru hostily Holé vrchy…

Třetím dílem pokračovala nejvyšší domácí soutěž v cyklokrosu Toi Toi Cup, tentokrát na Holých vrších. Zatím co minulý rok se zde při boji o tituly národních šampionů závodníci brodily bahnem, letos je přivítalo téměř letní počasí. Co ale zůstalo, byla poctivá a fyzicky náročná trať s pověstným výběhem po schodech „do nebe“.

Ženské startovní pole bylo z pohledu zahraničních účastnic trochu chudší, což ulehčilo domácí šampionce cestu za vítězstvím. Pavle zkrátka Holé vrchy sedí, na zdejší trati zvítězila stylem start-cíl. Svůj náskok si po celý závod s přehledem hlídala před dvojicí Nadja Heigl a Karla Štěpánová.

„Neměla jsem žádnou taktiku. Ale kdybych si to měla naplánovat, tak by to vypadalo asi takhle. Byl to ideální průběh. Jet si svoje tempo, které si hlídáte až do cíle. Jsem za vítězství hrozně ráda, dneska jsem to nečekala. Myslela jsem, že pojedu s holkama aspoň do poloviny závodu pohromadě. Chytám se na svěťák do Bernu, chci uspět co nejlépe,“ nastínila Pavla své plány.

V boji o stříbro byla nakonec úspěšnější Rakušanka Heigl, která své soupeřce nastoupila dvě kola před cílem a svůj náskok si pohlídala až do cíle.

Karla Štěpánová uhájila bronz před dotírající závodnicí z táborského týmu Terezou Švihálkovou, která potvrdila, že její třetí místo z minulého týdne nebyla náhoda.

„V Holých Vrších je to vždycky těžké, tady to bolí od začátku až do konce. I když jezdím v biky, tak mě dneska docela zaskočilo to vedro. Asi dvě kola před koncem jsem se snažila Nadje nastoupit. Ale nepovedlo se. Nejen, že se udržela, ale ihned vzápětí mi nastoupila a v tu chvíli jsem neměla sebemenší šanci,“ popsala svou cestu k bronzu Karla a dodala: „po náročné sezoně toho mám už docela dost, takže si dávám konečně pauzu, v úterý odlétám na zaslouženou dovolenou k moři.“

Napínavý byl souboj v kategorii kadetek, kde se o vítězství spurtovalo. Z dvojice Hladíková-Hanáková měla víc sil měla dosavadní suverénka letošní sezóny Kateřina Hladíková, která tak dokázala svůj třetí start proměnit v třetí vítězství a vede průběžné pořadí poháru.

Výsledky ženy:

  1. Pavla Havlíková (KC Kooperativa Jablonec n.N.) 43:00 min.
  2. Nadja Heigl (AUT, KTM Alchemist) +0:31
  3. Karla Štěpánová (Superior XC Team) +0:47
  4. Tereza Švihálková (ČEZ Cykloteam Tábor) +1:12
  5. Janka Keseg Števková (SVK, Outsiderz) +2:06

Celkové výsledky zde

 

Zdroj a foto: cyklokros.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková