BIKE Life 2019. Brněnský festival “Life!” opět s cyklistikou

Po letech se na Brněnské výstaviště vrací cyklistika a ve velkém stylu…

Před 17 lety se konal v Brně první ročník veletrhu Sport Life, akce velkých rozměrů, kdy v prostorných halách brněnského výstaviště představovaly cyklistické značky své nové kolekce kol, oblečení, doplňků a návštěvníkům jen srdce plesalo. Nic netrvá věčně, Sport Life a jeho cyklistická část Bike Brno zažila svůj vrchol v r. 2011 a o dva roky později už zbylo vystavujících značek opravdu pomálu…

Ale píše se rok 2019 a do Brna se opět vrací jízdní kola a obor cyklistiky jako BIKE Life! A jak slibují organizátoři, letošní ročník bude přelomový.

„Festival Life!, který se koná na brněnském výstavišti od 8. do 10. listopadu, se letos může pochlubit návratem cyklistiky a to návratem velkolepým – kola a elektrokola renomovaných značek, včetně ryze českých firem, cyklo oblečení, vybavení a příslušenství – to vše bude k dispozici v pavilonu V“, říká PR manažerka Dita Brančíková.

Projekt BIKE Life! tak doplní čtyři další sekce, mezi něž patří SPORT Life!, Dance Life!, IN-JOY Life! a DATART Life!​

Na co se těšit?

Elektrokola, elektrokoloběžky, klasická kola silniční, horská, závodní, dětská, dámská a vše pro cyklistiku nabídne nový projekt BIKE Life! Kola se tak na výstaviště vrací za účasti důležitých hráčů na poli cyklistiky.

V pavilonu V najdeme např. firmy BOHEMIA BIKE (Leader Fox), Světelektrokol.cz, Crussis electrobikes, CYKLO best (BIANCHI, KTM, Rocky Mountain), CYKLOŠVEC (Galaxy, Stevens, Totem), HAVEN SPORT, CYKLOSPECIALITY, Karel Stárek – KASTAR, KCK Cyklosport-Mode (např. Force, Wilier, Union aj.), Pells Distribution, Mountfield,  Sigma, Remerx, Gepida, Lasoul, Bike Action Media, Moolbike, Endorphin Republic, AXON, Cycle Trade, LAWI a další.

Návštěvníci mohou také vidět kola dodávaná firmou Canyon, která se jinde než na veletrhu nevystavují – značka se dodává pouze na zakázku prostřednictvím e-shopu. Nový projekt BIKE Life! přinese nejen nabídku cyklistiky, ale přivádí na výstaviště i takové firmy jako je ROCK POINT a.s., která na výstavišti představí špičkové značky outdoorového oblečení, běžecké obuvi, lyžařského vybavení.

Elektrokola jako téma

V pátek bude program na pódiu patřit i odborníkům – začne se debatou na téma Jízdní kola a elektrokola – sport současnosti a mobilita budoucnosti. Pokračuje se prezentací českých výrobců kol s názvem CZECH MADE a závěr dne bude patřit E-bike konferenci. Ta začíná v pátek od 17 hod a zamšří se na elektrokola a vše, co s nimi souvisí. 

Hlavní témata budou:

  • Elektrokolo jako legální produkt. Výkon, rychlost, normy a předpisy. Petice za zvýšení dopomoci motoru na 32 km/h.
  • Jaké typy e-kol se bude prodávat v EU a u nás v roce 2020?
  • Jaký je současný prodej elektrokol?
  • Nová elektrokola: Cargo, Gravel, Nové motory, typy a kapacity baterií.

 

Právě elektrokola budou nějvětším lákadlem, vždyť jen česká značka Crussis si pronajala 200 m2. “Na veletrhu budeme mít celkem 200m2 výstavní plochy, což je největší stánek s elektrokoly na celém veletrhu. Návštěvníci se mohou těšit v podstatě na celou kolekci 2020, konkrétně řady 7.5, 8.5 a 9.5. Některá elektrokola si návštěvníci budou moci otestovat na testovací dráze a dokonce si je již budou moci koupit/zarezervovat, jelikož je to prodejní veletrh a bude tam tak přítomen jeden z našich top prodejců,” informuje marketingová ředitelka Nikola Výkrutová a také dodává: “Jaromír Jágr tam osobně nebude, pouze na plachtě… :-)”

Kola v akci

Na kola v akci se bude možné i dívat při různých soutěžních kláních. Adrenalinový zážitek všem přítomným přinese speciální trojitá minirampa pro freestyle VSA  Xtreme, která bude mít na veletrhu premiéru. Diváci ji uvidí v pavilonu A2, kde proběhne už 7. ročník závodu MERCEDES-BENZ GRAND BMX 2019 ve Freestyle i KING OF RAMP CONTEST . Čeká je parádní podívaná a špičková atmosféra.

Levnější vstupné pořídí návštěvníci tradičně přes online nákup na webu www.festivallife.cz . Zde také najdete podrobnější informace o časech jednotlivých programů i o produktech či novinkách vystavovatelů sportovních potřeb a vybavení.

Areál je otevřen v pátek a v sobotu od 9 do 18 hod,v neděli pak od 9 do 17 hod. Na výstavišti souběžně s festivalem Life! probíhá Mezinárodní výstava karavanů a obytných automobilů Caravaning Brno, kde najdete mimo jiné i výběr elektrokol značky Specialized.​

Autor: TZ

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková