Cyklistický veletrh FOR BIKES zrušen kvůli koronaviru

Nedlouho po oznámení dalšího postupu vlády v boji s koronavirem, přichází nepopulární leč několik dní očekávané oficiální zrušení letošní cyklistické výstavy For Bikes…

V souvislosti s aktuální situací kolem koronaviru a na základě opatření Bezpečnostní rady státu vyhlášeného dnes dopoledne přichází očekávané byť nepopulární oznámení o zrušení velkých akcí, mezi které bohužel patří i největší cyklistická výstava u nás – For Bikes, jejíž 11. ročník se měl zanedlouho uskutečnit na letňanském výstavišti. Kromě oficiálního vyjádření vám aktuálně přinášíme první ohlasy na toto téma od několika českých dovozců a také od samotných organizátorů.


Tisková zpráva pro návštěvníky

Vážení návštěvníci veletrhů,

vzhledem k dnešnímu rozhodnutí Bezpečnostní rady státu, které s účinností od 10. března od 18 hodin ruší všechny veřejné akce s předpokládanou účastí nad 100 osob, jsme byli nuceni s okamžitou platností zrušit předprodej vstupenek na výstavy FOR CARAVAN, FOR BOAT, festival KOLEM SVĚTA a veletrhy FOR BIKES, FOR HABITAT, FOR GARDEN, FOR INTERIOR a DESIGN SHAKER.

Tento zákaz byl vydán v souvislosti s nepříznivým vývojem výskytu onemocnění COVID-19 způsobeného novým koronavirem v Evropě. Jedná se proto o zásah vyšší moci a nastalá situace nás velmi mrzí. V nejbližších dnech přistoupíme k vracení peněz za již zakoupené vstupenky v plné výši převodem na účet, ze kterého platba za vstupenky byla uhrazena.

Věříme, že budeme moci akce uspořádat v náhradních termínech. Aktuální informace o termínech konání výstav a veletrhů v PVA EXPO PRAHA v Letňanech prosím sledujte na www.pvaexpo.cz nebo na sociálních sítích. Těšíme se, že se s vámi brzy potkáme na některé z příštích akcí, jakmile pominou zdravotně-bezpečností rizika a jejich pořádání bude znovu umožněno.

V Praze 10. 3. 2020

Přesun termínu? Spíš nebude

Své stanovisko vyjádřil šéf veletrhu For Bikes Lubor Tesař. “My si nechceme rozházet mnohaleté vztahy s vystavovateli a budeme se proto samozřejmě snažit najít způsob jak jim vykompenzovat ztráty spojené se zrušením veletrhu. Prozatím to vypadá, že pokud bychom měli přesunout termín veletrhu, mohl by se konat nejdříve koncem května až začátkem června a to už mám indície od některých vystavovatelů, že je příliš pozdě. My jsme ale bohužel vázání celoročním kalendářem akcí na výstavišti a počítáme s tím, že aktuální omezení kvůli koronaviru nebude trvat věčně a jakmile skončí, rádi bychom co nejdříve pokračovali v plánu výstav na letošní rok tak byl v původním plánu.”

“Situaci s vývojem samozřejmě pečlivě sledujeme. Už od oznámení prvních restrikcí v minulém týdnu jsme pracovali s několika možnými scénáři jak by mohly plánované akce probíhat, pokud by byl limit stanovený na 5000 osob. Pro 100 osob se ale veletrh dělat nedá a nemáme tak jinou možnost než ho zrušit”. Potvrzuje oficiální stanovisko Tesař.

“Majitel výstaviště zadal právní analýzu, v rámci které chce řešit možnost určitých státních kompenzací za ušlý zisk. Prozatím je ale moc brzo na to konkrétní situaci a možné další kroky komentovat. Nyní je pro nás důležité se se všemi individuálně dohodnout na tom, jak tuto situaci vyřešit. Čeká nás nyní spousta schůzek a telefonátů” dodává Lubor Tesař.

Zdroj:For Bikes, mtbs.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková