KROSS vás oblékne: s nápadem, kvalitně a za peníz, který jste nečekali

Do větru, na závod, do lesa i na parádu…představujeme čtyři zajímavé kousky z dílny našich sousedů….

Další DNK tipy na nákup. Podívejte se s námi, na pár zajímavých kousků, které má v nabídce polský Kross. Zařadily jsme i tzv. uni sex kousky, protože opravdu mohou udělat radost (i dobrou službu) ženám i mužům. Třeba bunda Ether nebo volné kraťasy Jekyll. Když už prozrazujeme názvy, tak přidáme ještě dvě nápovědy: Tokyo a Flow Femi Line. Pozor, aby nedošlo k mýlce,  to poslední jmenované je opravdu jen pro ženy. 

Bunda ETHER

Jestli hledáte něco neotřelého, zajímavého s nápadem, tak rozhodně sáhněte po této lehké bundičce! Jmenuje se Ether, je to užitečná lehká bunda do kapsy, kterou využijete při návratu z delší vyjížďky nebo když se nečekaně ochladí či začne foukat vítr. Kdo rád zdolává alpské kopce, tak ji ocení v dlouhých sjezdech.

Zaujala nás zpracováním materiálu, kdy vedle základní černé barvy se výrobci podařilo využít i reflexní žlutou, která se objeví při napnutí látky. Což je nejen zajímavé, ale dává to i větší viditelnost jezdce.

Jde o uni sex model, takže nečekejte vypasovaný střih v oblasti břicha a boků. To ale neznamená, že by dobře neseděla, naopak díky dobrému střihu i pružnému materiálu příjemně sedí v ramenou ve vzpřímené i cyklistické pozici. Zadní díl je protažený, takže při jízdě na kole rozhodně nehrozí, že by bedra nebyla dostatečně chráněná.

Bunda Ether je lehce vodoodpudivá a větruodolná, má celorozepínací zip, na zadním díle je integrovaná kapsička, do které se celá bunda snadno sbalí. Její váha je lehce přes 100 gramů, takže si tenhle malý balíček bez problému uložíte do kapsy u dresu.

A ještě nesmíme zapomenout na důkladné odvětrání bundy, lehká a prodyšná síťovina je všitá do podpaží, na zadním díle vedle středové kapsy, jsou další dva průduchy.

Cena za praktickou a šmrncovní bundu je hodně sympatická, pořídíte ji za 999 Kč.

Cyklistický komplet TOKYO 

Při své prezentaci v loňském roce představila značka Kross krásnou kolekci, inspirovanou nadcházejícími OH v Tokyo. Stejný design pro kola, oblečení i doplňky. A když už propojení s největším svátkem sportu, tak i top kvalita. Kdo mohl tušit, že se nic z kolekce letos do japonského velkoměsta nedostane…

To ale nemění nic tom, že věci z této limitované edice můžete mít hned teď třeba vy.

Cyklistické dres splňuje požadavky náročného cyklisty po všech stránkách. To potvrzuje důkladně propracovaný střih i volba materiálu na jednotlivé díly. Ten je pro každý jiný, v závislosti na tom, jakou funkci má plnit.  Přední díl je s jemné dresoviny. Zádní díl je pak ze strukturovaného a prodyšného polyesteru. Na rukávy byla použitá další velmi jemná tkanina a jejich samotné zakončení není do lemu, ale materiál je střižen jen laserem.

Upoutá i vlastní grafika, která symbolizuje hory. Kombinace různých odstínů modré doplňuje na hrudi logo výrobce. Zadní díl je vybaven třemi zadními kapsami. Dres je velmi lehký a výborně odvětraný.

Do kompletu jsou i závodně laděné kalhoty. Kompresní materiál a mnohopanelový propracovaný střih, díky kterému kalhoty doslova přilnou na tělo.

Kalhoty z této limitované série mají kšandy, kombinující pružný a prodyšný materiál, což platí i pro jejich zádový díl, kterým se napojují k zadnímu panelu. Nohavice jsou zakončeny lemem, který nese logo značky a je barevně sladěn s dresem. Maximální pohodlí zajistí i anatomicky tvarovaná a bohatě polstrovaná cyklistická vložka v profesionální kvalitě.

Cena za komplet je 2000 Kč, lze pořídit i samostatně jen dres, který stojí 900 korun.

 

Cyklistický komplet Flow Femi Lady

Kdo nevyhledává úplně obepnuté dresy, může zvolit něco z kolekce Femi Lady. S kvalitou si nijak nezadá se závodními komplety, ale nabídne přeci jen lehce volnější střih. Tento zástupce řady Femi Lady má elegantní design, černý základ oživuje jemný vzor, asymetricky nasazen na pravou stranu.

S ním koresponduje i design cyklistických kalhot. Na hrudi je pak symbol dámské řady (u jejího zrodu byla Jolanda Neff, ještě v době, kdy byla členkou race týmu Kross), zakončení rukávu je opět vyzdobené, a to logem značky v jemně růžové barvě.

Dres má raglánové rukávy, pro ně byla opět zvolená jemnější a prodyšná tkanina, stejně tak i na zadní díl. I v případě Flow Femi Lady dresu se nezapomnělo na odvětrání, v podpaží jsou vsazené ventilační panely.

Pohodlí i funkci doplňují tři zadní kapsy a dvě malé boční, do kterých si naskládáte vše potřebné pro svou jízdu.

Do kompletu tu máme z řady Flow Femi Lady i kraťasy, v nabídce jsou jak ve verzi do pasu, tak i s kšandami. Základem, na kterém výrobce staví, je velmi kvalitní anatomicky tvarovaná dámská cyklistická vložka. Cílem bylo nabídnout pohodlí pro sedací partie, které uživatelka bude mít i při dlouhé vyjížďce.

Kalhoty mají delší nohavice, které končí těsně nad koleny. Zakončení je do širokého pružného lemu. Kšandy jsou, stejně jako u modelu Tokyo částečně z prodyšné síťoviny.

Kromě námi představené černé varianty je i v nabídce modrá. Cena za celý komplet je 2170,- a samozřejmě můžete pořídit jen samostatně dres (1150,-) nebo kraťasy.

V dámské kolekci FEMI LINE samozřejmě nechybí ani barevně sladěné doplňky. Rukavice mají pěnovou výstelku a poutka pro snadnější sundavání. 

Volné kraťasy Jekyll

Poslední kousek, který vám dnes z nabídky Kross představíme, jsou volné kraťasy Jekyll.  Opět zástupe uni sex, i když v tomto případě budou mít dámy drobné postavy smůlu. Zkoušely jsme velikost S, která nám sedla (rozpětí výšky 163-173cm), i když bychom musely udělat malou úpravu kvůli objemu v pase.

Kalhoty jsou z lehkého prodyšného materiálu, střih umožní větší rozsah pohybu, mimo jiné díky širokému dílu, který spojuje vnitřní strany obou nohavic. Tím je vyřešeno kriticky namáhané místo v rozkroku, kde se obvykle schází 4 švy.

Kalhoty Jekyll mají vnitřní kraťasy, které lze odepnout. Jsou z velmi příjemného materiálu, který je lehce kompresní, takže padnou na tělo dokonale. Nesjíždí, nekrčí se, široká guma v pase netlačí. To vše jsou důležité parametry, které při výběru zohledňujeme.

Jekyll mají na bocích nohavic dvě kapsy na zip, široký pas má po stranách všitou gumu, která má za úkol přizpůsobit obvod. Tady byl pro nás limit, že není možné dotáhnout ještě o nějaký centimetr víc třeba vnitřním páskem na suchý zip. Ale kalhoty mají poutka pro pásek, takže i takto se dá dojít k požadovanému obvodu.  

Kromě černé barvy jsou v nabídce i v krásném petrolejovém odstínu. Zajímavá je i cena, kalhoty Jekyll i s vnitřními šortkami stojí totiž 1500 Kč.

Podrobné informace o dostupných velikostech i dalších barevných variantách najdete na stránkách výrobce.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková