LIV přidává další novinku – karbonovou Bravu Advanced Pro

Další z novinek pro sezónu 2021 odtajnila tentokrát značka LIV. Čím potěší dámské publikum?

Zatím co řada globálních značek slučuje kola bez rozdělení na pánská a dámská, LIV si jde vlastní cestou. Sází na kvalitu a emoce. LIV je značka jen pro ženy. Ty, které se kolem baví, ale souběžně s tím má modely i pro ty nejlepší závodnice světa. A nyní svou nabídku doplňuje o nový karbonový cyklokrosový speciál.

Dosud byl v nabídce jediný model, hliníková Brava SLR, která sice přinesla zábavu těm, co baví jízda mimo silnice, ale měla své limity. Teď je vše jinak, na trh přichází špičkový model řady Advanced Pro, kolo pro ty, co mají nejvyšší ambice.

 

Po vzoru svého „mužského protějšku“ Giant TCX dostala Brava Advanced Pro ty nejlepší vlastnosti. V jedné větě shrnuto: rychlost a kontrola.

Lehký rám má vysokou torzní tuhost, tak aby kolo přeneslo vydanou energii při šlapání i při zatáčení. Dostalo moderní geometrii, aby bylo kolo dobře ovladatelné v náročných podmínkách technických tratí. K tomu má posloužit například robustní hlavová část rámu, která v sobě ukrývá hlavové složení Over Drive 2.

Horní rámová trubka má menší sloping, který usnadňuje nahození přes rameno.

Brava Advanced Pro ale necílí jen na závodnice, umí být dobrou společnicí i všem, které oslovily „gravel“ vyjížďky. Proto je kolo vybaveno karbonovou sedlovkou D-Fuse, která díky svému „D“ tvaru tlumí vibrace lépe než klasická kulatá sedlovka. Jízda je tak mnohem pohodlnější, což pomáhá snížit vaši tělesnou únavu.

LIV ale přichází s důležitou novinkou, která spočívá v možnosti osadit do nového rámu jak D-Fuse sedlovku, tak klasické kulaté sedlovky průměru 30,9 mm. To znamená, že je možné na Bravu nasadit třeba i teleskopickou sedlovku.

V sérii jsou pochopitelně osazeny cyklokrosové pláště dle regulí UCI, to znamená v rozměru 700×33, nicméně prostor v rámu i vidlici je i pro širší pláště, a to až rozměru 700×45.

Nechybí možnost použít dva košíky na lahev a to už všech velikostí rámu, což bývá u některých značek u velikost XS problém.

Brava Advanced Pro bude v nabídce ve třech provedeních, nejvyšší je závodní model Advanced Pro 0, jehož prototyp testovala excelentní cyklistka a majitelka mnoha světových titulů, závodnice týmu CCC-Liv Marianne Vos.

Dalšími variantami budou Brava Advanced 1 a 2, které se budou lišit komponentovou výbavou.

Brava Advanced Pro 2

Design kol je jako již tradičně u LIVu opravdu krásný. Navíc je v provedení „downtube“, který udrží kolo čisté, bláto se tolik nechytá.

Pro český a slovenský trh bude v základní nabídce pouze jeden model, a sice Brava Advanced Pro 2 (barva „Chameleon Nova“). Oba vyšší modely v případě zájmu půjde objednat. Ceny pro český trh zatím nebyly stanoveny.

Kompletní informace o této novince najdete již brzy na webu dovozce Progresscycle.cz

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková