Dakota a Gale, dvě (ne)stejné parťačky pro cyklotoulky

Co dělat, když kapsy jsou málo a batoh je moc?

Základní a nezbytné věci, které s sebou bereme na kolo se dají dát do kapes u dresu, ale snadno se dostaneme na jejich (velikostní) limit. Obzvlášť, když se chystáme na delší výlet a třeba v nejistém počasí. Batoh je ale zas zbytečně velký, někomu i nepříjemný, protože se pod ním potí záda, bere volnost. V tom případě je zajímavou a praktickou variantou cyklistická ledvinka. Když je dobře propracovaná, může vás mile překvapit, kolik služby pro vás udělá. Máme pro vás dva tipy na česko-slovenské produkty.

Ledvinka Author GALE

Začneme ledvinkou od české značky Author, který má v nabídce dva modely. Vedle subtilního s napovídajícím názvem MobilCell je tu pěkně buclatá ledvinka Author GALE. Její celkový objem je 5 litrů, do toho jsou ale započítány víc jak 2 litry za cyklistické lahve, které se dávají do bočních kapes.

Ledvinka GALE je z pevného, oděruodolného materiálu, je bez výztuhy, zadní díl je lehce polstrovaný jemnou síťovinou. Její hmotnost je 290 gramů.

Tělo ledvinky tvoří hlavní hluboká kapsa na zip, kterou doplňuje ještě další přední, opatřená reflexním proužkem. V levém rohu je průchod na kabel sluchátek.   

Na tyto kapsy navazují po obou stranách držáky na cyklistické lahve, které lze stáhnou páskem se sponou. Tím ale možnosti, kam schovat potřebné drobnosti nekončí. Na bocích jsou dvě malé kapsičky, také opatřeny zipem. Jejich spodní číst je z prodyšné síťoviny.

Ledvinka se stahuje širokým bederním páskem dvěma samostatnými přezkami, zapíná se klasickou plastovou sponou.

Co vše pobere?

Ledvinku jsme neměly přímo do testu, ale vyzkoušely jsme různé varianty naplnění. Ve výsledku dokáže Gale pobrat věci na celodenní výlet i s náhradním tričkem, návleky a bundou do větru.  

Cena: 995,-
Další info k produktu najdete na stránkách výrobce www.author.eu

Kellys DACOTA

Druhá kandidátka, která se bude ucházet o vaši přízeň je ledvinka Dakota od slovenského výrobce kol a doplňků Kellys.

I tady se dostáváme na objem 5 litrů a stejně tak, jako u Gale se započítává objem dvou cyklistických lahví. Na výrobu Dacoty byl použitý polyester 600D, který je na omak velmi jemný, ale vyniká svou odolností i částečnou nepromokavostí. Váha je 300 gramů.

Ledvinka na velmi prostornou hlavní kapsu, uvnitř je organizér, další drobná síťová kapsička na zip, takže o věci je dokonale postaráno.

Na hlavní kapsu navazuje přední, opět po celé délce rozepínací, a i s vnitřními síťovými kapsami. Jako bonus tu najdete tenký pásek s plastovou karabinkou na připnutí např. klíčů od auta.

Po stranách jsou dva úchyty na lahev, jejich zabezpečení před vyklouznutím je řešeno stahovacími gumičkami. Jednoduchá, odlehčená a tutová varianta, jen půjde těžko obsloužit jednoruč za jízdy.

Široký bederní pás je vybaven dalšími dvěma kapsami trojúhelníkového tvaru, na zip a se spodním síťovým dílem. Zipy mají zakončení na poutko s plastovou výztuhou, což usnadňuje manipulaci.

Celá zadní strana ledvinky má polstrování, které má plnit dvojí funkci, nabídnout pohodlí a zároveň zvýšit prodyšnost.

Co vše pobere? Komfortně vše, co jsme zmínily u předchozí Gale. A máme ještě rezervu, třeba na větší svačinu. 

Cena: 999,-

Další info na webu výrobce www.kellysbike.com

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková