Další trailová posila pro ženy. LIV Intrigue-větší kola, vyšší zdvihy

Dámská značka LIV pokračuje v odhalování svých novinek. Po karbonové cyklokorsce Brava je tu zástupce z terénu…

Nový LIV Intrigue 29 je dalším přírůstkem na seznam celoodpružených devětadvacítek této dámské značky. Vedle na cross country laděného Pique tu je pro ženy další bike s velkými koly, ale tentokrát i s vyššími zdvihy.

Intrigue je synonymem pro trail bike od LIVu, dosud byl ale na středním rozměru kol, tedy s 27,5“ plášti. Pro sezónu je vše jinak, Intrigue se zvětšuje, dostává do výbavy devětadvacítky. A mění se i zdvihy, vidlice nabídne 140mm a zadní tlumič 125mm.

Další zajímavostí je, že hliníkový Intrigue 29 je vůbec první kolo Liv, které nabízí nastavitelnou geometrii pomocí flip-chipu. Jezdkyně se mohou rozhodnout pro jízdu na biku ve „vysoké“ poloze, o které se říká, že je lepší pro svižnou manipulaci a technické výjezdy. Nebo si mohou zvolit „nízkou“ polohu, ta zas nabízí výhody pro jízdu z kopce dolů.

Co to znamená v číslech? Například úhel hlavové trubky je ve vysoké poloze 66,5 °. V nízké poloze se úhel hlavové trubky snižuje na 65,8 °. V praxi bude mít kolo s nízkou polohou větší stabilitu při rychlosti a jezdec získá větší jistotu, když nasměruje kolo dolů do strmých úseků.

Flip-chip také upravuje dosah kola. Dosah v „nízkém“ režimu je 430 mm, při přepnutí do „vysokého“ režimu je to na 438 mm.

Nový Intrigue 29 je postaven na hliníkovém rámu z trubek ALUXX SL. Horní vahadlo odpružení Maestro je karbonové, což zajišťuje vyšší tuhost i pevnost a zároveň nižší hmotnost.

Nový hliníkový LIV Intrigue 29 bude k dispozici ve dvou variantách. Vyšší model s označením Intrigue 29 1 je osazen sadou 1×12 Shimano Deore, dostal zapletená kola dodal Giant, s plášti Maxxis Minion v šíři 29×2,5“, ty jsou namontované na masivních ráfcích o vnitřní šířce 30 mm.

Dostupnější „dvojka“ je osazena levnější sadou Shimano SLX.

O pružení se stará FOX, a to u obou modelů. Intrigue 29 1 má vidlici Fox 36 Float Performance, levnější pak Fox 35 Float Rhythm. Ve výbavě mají oba modely nové dámské sedlo Liv Sylvia.

Trailové biky budou k dispozici ve třech velikostech, S, M a L.

A ještě zbývá přidat cenovky, na pořízení vyššího modelu Liv Intrigue29-1 si budete muset připravit 106 999 Kč, druhý model je za necelých 80 tisíc.  

Podrobné informace o cenách a dostupnosti najdete na webových stránkách Liv Cycling.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková