Postup:
Nejprve si připravíme dýňový krém. Hokkaido pečlivě omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na velké kostky i se slupkou. Ve velkém hrnci zalijeme dýni vodou (o článek prstu navíc), lehce osolíme, vaříme cca 10 minut do změknutí a nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem.
V další hlubší pánvi si rozpustíme máslo a orestujeme na něm rýži, kterou zalijeme 150 ml bílého vína a přidáme 3 naběračky dýňového krému. Přikryjeme a necháme na mírném plamenu vařit, aby se tekutina vstřebala. Za 10 minut celý postup opakujeme. Přidáme 150 ml vína, 3 naběračky dýňového krému a opět vaříme. Výsledná rýže by měla být na skus (al dente) a krémová, trvá to asi 25 minut. Dochuťte 2-3 špetkami mořské soli a rozdělte na talíře. Ozdobte parmazánem, cherry rajčátky a semínky.